Wpis z mikrobloga

Pytanie o bagaż podręczny do samolotu.
Chodzi o to, że linie mają limit 50 cm, a te małe walizki robią teraz tak, że kółka przekraczają rozmiar przeważnie o ok. 5 cm i ciężko dostać coś innego.
Mial ktoś jakieś problemy z bagażem ~55 cm, czy normalnie puszczają?
Chodzi mi o normalne linie lotnicze, nie Ryany, itp.

#podroze #podrozujzwykopem #lotnictwo #lotnisko #kiciochpyta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@tekserew: Dzięki. Bo właśnie wszędzie piszą, że koła, rączki, itp. wystające elementy się liczą. A że lecę bardzo daleko, to nie chcę wtopić
  • Odpowiedz
@Altar Qatar nigdy mi nie robił problemu z bagażem, chyba tylko raz jak różowa przekroczyła limit wagowy o 7kg to musieliśmy kombinować z przekładkami. Tak to są wyluzowania ale to też dużo zależy od osoby która siedzi w „okienku”
  • Odpowiedz
@Altar: to zawsze zależy od osoby za ladą, ale w całym życiu tylko raz sprawdzili mi bagaż - w tanich liniach lotniczych w Chile xD normalnie wchodzisz na pewniaka, jak Twoja waliza nie wygląda na spakowane pół domu, to nie będzie im się chciało kontrolować, bo to za dużo czasu zajmuje. Jak się boisz to dołącz do kolejki wchodzących jak już będzie boarding na całego i wtedy na pewno Cie
  • Odpowiedz
  • 0
@paaszczaktaxi: @Precypitat: @cohontes: Dzięki za odpowiedzi, trochę mnie uspokoiliście. I tak muszę się zmieścić w nędznych 7 kg, więc walizki nie przepcham. Do myślenia dało mi też, że prawie wszystkie walizki na rynku mają te 55 cm, więc chyba wiedzą co robią.
  • Odpowiedz
@Altar: w ogole dobry hint, który sam ostatnio sobie uświadomiłem- kabinówkisą c-----e, bo ważą jakies 2-3 kg z tych 7 które sie liczą. Ja na podręczny biorę teraz tylko taka torbe jak te sportowe, ważą dużo mniej, zawsze da sie je upchac by pasowaly wymiarami, są zdecydowanie lepszym pomysłem.
  • Odpowiedz