Wpis z mikrobloga

Widzę już ruszyła maszyna, żeby pozbyć się Santosa i wstawić tam jakiegoś polskiego figuranta do którego będzie można dzownić rano i omawiać skład przy kawie... ha tfu na tych dziennikarzy.

Lepiej by się wzięli za piłkarzy którym się po prostu nie chce grać - taka jest moja prawda futbolu

link do tego bełkotu: https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29908232,konkretne-zarzuty-w-kierunku-santosa-w-pzpn-maja-watpliwosci.html

#reprezentacja #pilkanozna
matthewonthego - Widzę już ruszyła maszyna, żeby pozbyć się Santosa i wstawić tam jak...

źródło: HBw4Qa

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matthewonthego: typowe. Santos jest spoza kliki. Nie da się osiągnąć frajerów ktorym się nie chce grać w kilka meczy. O ile z takim nastawieniem w ogóle można. To jest roboty na kilka lat.
  • Odpowiedz
@matthewonthego: chyba czas na wizytę u okulisty, albo psychiatry ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cały artykuł to skrót rozmowy z Marcinem Broniszewskim, który pracuje w strukturach PZPN. Sam ton jest neturalny i nie nawołuje do zwolnienia trenera. To nie jest narracja DZIENNIKARZY tylko tzn. "baronów".

Naucz się czytać ze zrozumieniem coś więcej niż clickbaitowy nagłówek.
  • Odpowiedz
@mroznykasztan znasz reprezentację w której informacje o składzie, ustawieniu i taktyce wypływają kilka dni przed meczem?

ja wiem że w przypadku naszych kopaczy to nie ma znaczenia ale każda szanująca reprezentacja trzyma takie informacje do końca.
  • Odpowiedz
@Tacho_: takich rzeczy nie wyciąga się na podstawie jednego artykułu. Za to można wyciągnąć na podstawie tematyki wszystkich artykułów, które pojawiają się w ostatnim czasie, widać, że temat jest grillowany i jeśli nawet nie są to osobiste przemyślenia dziennikarza to jest budowana w sposób kolektywny określona narracja. Mój ulubiony rodzynek to ten artykuł xD 14:0 to oni mają bilans po odejściu Santosa, a tak odetchnęli z ulgą, że z Islandią
MerdarionPL - @Tacho: takich rzeczy nie wyciąga się na podstawie jednego artykułu. Za...

źródło: obraz_2023-06-27_124410459

Pobierz
  • Odpowiedz
@Merdarion_PL: wszystko się zgadza, ale to już jest ogólny trend obecnego dziennikarstwa - żerowanie na clickbaitach i kontrowersyjnych tezach. Na szczęście wszystko się skończy jak AI wejdzie z buta w generowanie autentycznych newsów.

Na ten moment nie jest to sytuacja jak za Michniewicza czy Brzeczka, gdzie otwarcie krytykowali i nawoływali do zwolnienia.
  • Odpowiedz
  • 1
@matthewonthego Mam nadzieje, że Santos wywali na zbity pysk gwiazdeczki i zacznie budować drużynę od zera. Nawet jeśli mieliby być to kopacze z ekstraklasy albo i pierwszej ligii
  • Odpowiedz
@matthewonthego: całkowicie słusznie jazda z Santosem. Jego decyzję w meczu z moldawia były fatalne. Każdy ci to przyzna.
Ja za to widzę co innego. Hejt na swoich, a uwielbienie dla ludzi z zachodu. Jak p0lka jak zobaczy hebanowego wielkiego wiplera.
Od razu mokro w gaciach.
  • Odpowiedz
Mam nadzieje, że Santos wywali na zbity pysk gwiazdeczki i zacznie budować drużynę od zera. Nawet jeśli mieliby być to kopacze z ekstraklasy albo i pierwszej ligii

@kam966: tak się niestety nie stanie nigdy, bo piłka reprezentacyjna to po prostu biznes. ludzie i reklamodawcy płacą za gwiazdy, a nie za drewniaków z jakiegoś piasta, czy innej arki. związkowcy nie zaryzykują milionów z tytułu awansu na wielką imprezę, bo co im
  • Odpowiedz