Widzę już ruszyła maszyna, żeby pozbyć się Santosa i wstawić tam jakiegoś polskiego figuranta do którego będzie można dzownić rano i omawiać skład przy kawie... ha tfu na tych dziennikarzy.
Lepiej by się wzięli za piłkarzy którym się po prostu nie chce grać - taka jest moja prawda futbolu
@matthewonthego: typowe. Santos jest spoza kliki. Nie da się osiągnąć frajerów ktorym się nie chce grać w kilka meczy. O ile z takim nastawieniem w ogóle można. To jest roboty na kilka lat.
@matthewonthego: Broniszewski autorytet że hej xD że też ten typ który w każdym klubie jako trener miał żenujące wyniki ma czelność wypowiadać się na temat innych szkoleniowców...
@matthewonthego: chyba czas na wizytę u okulisty, albo psychiatry ( ͡°͜ʖ͡°)
Cały artykuł to skrót rozmowy z Marcinem Broniszewskim, który pracuje w strukturach PZPN. Sam ton jest neturalny i nie nawołuje do zwolnienia trenera. To nie jest narracja DZIENNIKARZY tylko tzn. "baronów".
Naucz się czytać ze zrozumieniem coś więcej niż clickbaitowy nagłówek.
@Tacho_: takich rzeczy nie wyciąga się na podstawie jednego artykułu. Za to można wyciągnąć na podstawie tematyki wszystkich artykułów, które pojawiają się w ostatnim czasie, widać, że temat jest grillowany i jeśli nawet nie są to osobiste przemyślenia dziennikarza to jest budowana w sposób kolektywny określona narracja. Mój ulubiony rodzynek to ten artykuł xD 14:0 to oni mają bilans po odejściu Santosa, a tak odetchnęli z ulgą, że z Islandią
@Merdarion_PL: wszystko się zgadza, ale to już jest ogólny trend obecnego dziennikarstwa - żerowanie na clickbaitach i kontrowersyjnych tezach. Na szczęście wszystko się skończy jak AI wejdzie z buta w generowanie autentycznych newsów.
Na ten moment nie jest to sytuacja jak za Michniewicza czy Brzeczka, gdzie otwarcie krytykowali i nawoływali do zwolnienia.
@matthewonthego Mam nadzieje, że Santos wywali na zbity pysk gwiazdeczki i zacznie budować drużynę od zera. Nawet jeśli mieliby być to kopacze z ekstraklasy albo i pierwszej ligii
@matthewonthego: całkowicie słusznie jazda z Santosem. Jego decyzję w meczu z moldawia były fatalne. Każdy ci to przyzna. Ja za to widzę co innego. Hejt na swoich, a uwielbienie dla ludzi z zachodu. Jak p0lka jak zobaczy hebanowego wielkiego wiplera. Od razu mokro w gaciach.
Mam nadzieje, że Santos wywali na zbity pysk gwiazdeczki i zacznie budować drużynę od zera. Nawet jeśli mieliby być to kopacze z ekstraklasy albo i pierwszej ligii
@kam966: tak się niestety nie stanie nigdy, bo piłka reprezentacyjna to po prostu biznes. ludzie i reklamodawcy płacą za gwiazdy, a nie za drewniaków z jakiegoś piasta, czy innej arki. związkowcy nie zaryzykują milionów z tytułu awansu na wielką imprezę, bo co im
Jakaś małpa w radiu teraz właśnie opowiada jak to Polacy będą szczęśliwi gdy będą nosić toboły z butelkami do sklepów, chodzi o tą kaucję, no ja jestem bardzo szczęśliwy nie wiem jak wy
Lepiej by się wzięli za piłkarzy którym się po prostu nie chce grać - taka jest moja prawda futbolu
link do tego bełkotu: https://www.sport.pl/pilka/7,65037,29908232,konkretne-zarzuty-w-kierunku-santosa-w-pzpn-maja-watpliwosci.html
#reprezentacja #pilkanozna
Cały artykuł to skrót rozmowy z Marcinem Broniszewskim, który pracuje w strukturach PZPN. Sam ton jest neturalny i nie nawołuje do zwolnienia trenera. To nie jest narracja DZIENNIKARZY tylko tzn. "baronów".
Naucz się czytać ze zrozumieniem coś więcej niż clickbaitowy nagłówek.
ja wiem że w przypadku naszych kopaczy to nie ma znaczenia ale każda szanująca reprezentacja trzyma takie informacje do końca.
Na ten moment nie jest to sytuacja jak za Michniewicza czy Brzeczka, gdzie otwarcie krytykowali i nawoływali do zwolnienia.
to trochę jak ten od 711 xD
Ja za to widzę co innego. Hejt na swoich, a uwielbienie dla ludzi z zachodu. Jak p0lka jak zobaczy hebanowego wielkiego wiplera.
Od razu mokro w gaciach.
@kam966: tak się niestety nie stanie nigdy, bo piłka reprezentacyjna to po prostu biznes. ludzie i reklamodawcy płacą za gwiazdy, a nie za drewniaków z jakiegoś piasta, czy innej arki. związkowcy nie zaryzykują milionów z tytułu awansu na wielką imprezę, bo co im