Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci z wielkiej zapowiadanej bomby pod bk2% jest zaledwie kapiszon, taki pic rel.
Miało drożeć a tu stoi w miejscu/tanieje w ostatnich tygodniach. Czyżby wszyscy zaczęli się orientować jak wygląda aktualnie sprzedaż i ten kto nie sprzeda teraz - to będzie kisił x lat żeby wyjść z inwestycji analogicznie do 2008? ( ͡° ͜ʖ ͡°) - Nie wiem, choć się domyślam ( ͡ ͜ʖ ͡)
PanieAreczku - #nieruchomosci z wielkiej zapowiadanej bomby pod bk2% jest zaledwie ka...

źródło: IMG_2663

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanieAreczku jeśli mówisz że na początku roku 2024 ceny w nowym budownictwie w centrum stanieją chociaż o złotówkę we Wrocławiu to mogę się z tobą założyć. Jeśli ty masz rację to usuwam tutaj konto permanentnie, a jeśli ja mam rację to ty. Mówimy o średnich cenach w obrębie 3km od rynku.
  • Odpowiedz
  • 0
@ksiezycoweNieruchy: A ja mówię o normalnych lokalizacjach dalej niż 3km od rynku. Takich, które stanowią 80% wszystkich transakcji, i gdzie mieszkają normalni, przeciętni ludzie. Bez cherry picking. Ewentualnie średnia wszystkich transakcji z Wrocławia. Jak nie mam racji, to publicznie posypię głowę popiołem i mogę też usunąć konto permanentnie (to akurat bardziej nagroda niż kara :D, ale jak kto woli ) I tak, lekki ruch w dół jest zauważalny. IMO przesilenie.
  • Odpowiedz
@ksiezycoweNieruchy: Gówno prawda. Napisałem do dewelopera o dostepnosc mieszkań w jednej z inwestycji w Warszawie. Odpowiedź: przesłał pełna ofertę mieszkan z cenami, z zastrzeżeniem, że na wszystkie mieszkania jest rezerwacja ustna. Po czym zaczął do mnie wydzwaniać i nagabywać na kupno jednego z tych zarezerwowanych mieszkań xD.

Oglądałem też inne mieszkanie, z kolei z rynku wtórnego - agentka twierdzila, że maja ofertę gotówkową i za kilka dni będą „stawać do
  • Odpowiedz
@unlucky_ ale mówisz o sprzedaży na etapie dziury w ziemi czy na gotowe? Nikt na bk2% nie chcę brać dziury w ziemi, bo nie ma dopłat do karencji w praktyce, więc to już się tak nie opłaca. Bk2% to najbardziej rynek wtórny i pierwotny prawie gotowy, a nie dziura w ziemi. I faktycznie brakuje teraz takich mieszkań, nie licząc wielkiej płyty
  • Odpowiedz