Jestem na etapie kompletowania sprzętu do nowego mieszkania i co ciekawe największy problem mam z najmniej skomplikowanym urządzeniem czyli z telewizorem. Szukam czegoś z niższej półki czyli 3-3.5k. Mam wrażenie, że wybór obecnie jest naprawdę slaby. W oko wpadły mi dwa modele - Philips 55PUS8857 i TCL 55C735. Ten drugi trochę tańszy ale jestem ogromnym fanem Ambilight. I bym się zdecydował na tego Filipa, ale z tego co czytam to opinie o nich są naprawdę średnie. Rodzice mają roczny ale z Serii 9 i są zadowoleni, no ale może te wysokie serię są lepsze. Będę go używał głównie do sportu, trochę standardowej TV (UPC i Canal Plus Online) i serwisów streamimgowych. Żadnych konsol nie planuje. Przydałby się dobry dziwek ale być może w przyszłości dokupie soundbar. Na pewno zależy mi na Android TV/Google TV (inne systemy odrzucam) i 120Hz. Na reszcie się nie znam. Ktoś coś doradzi?
@pawelczixd: mam starszą wersję tego Philipsa i ambilight robi naprawdę fajny efekt. Jeśli w specyfikacji między nimi nie ma dużej różnicy to wybrałbym tego z ambilightem. BTW. sam niedługo będę na etapie kompletowania sprzętu do mieszkania. Masz jakieś porady lub sprawdzone sposoby żeby maksymalnie zaoszczędzić przy zakupie całego AGD? Są jakieś ciekawe promocje aktualnie na rynku?
@patwoh trzeba trafić na częste promocje typu kup dwa a na drugi jest 30% rabatu. Ja akurat jak kupowałem to trafiłem że było to równolegle w Media Expert i Euro i sobie podzieliłem to na dwa zamówienia. Na dodatek jeszcze jakieś vouchery na następne zakupy wpadły. Z tego co patrzyłem od paru miesięcy to ta promocja przy zakupie 2 lub więcej jest często więc trzeba śledzić.
#telewizory #cokupic #rtv i trochę #mieszkaniedeweloperskie
BTW. sam niedługo będę na etapie kompletowania sprzętu do mieszkania. Masz jakieś porady lub sprawdzone sposoby żeby maksymalnie zaoszczędzić przy zakupie całego AGD? Są jakieś ciekawe promocje aktualnie na rynku?