Wpis z mikrobloga

Jestem na etapie kompletowania sprzętu do nowego mieszkania i co ciekawe największy problem mam z najmniej skomplikowanym urządzeniem czyli z telewizorem. Szukam czegoś z niższej półki czyli 3-3.5k. Mam wrażenie, że wybór obecnie jest naprawdę slaby. W oko wpadły mi dwa modele - Philips 55PUS8857 i TCL 55C735. Ten drugi trochę tańszy ale jestem ogromnym fanem Ambilight. I bym się zdecydował na tego Filipa, ale z tego co czytam to opinie o nich są naprawdę średnie. Rodzice mają roczny ale z Serii 9 i są zadowoleni, no ale może te wysokie serię są lepsze. Będę go używał głównie do sportu, trochę standardowej TV (UPC i Canal Plus Online) i serwisów streamimgowych. Żadnych konsol nie planuje. Przydałby się dobry dziwek ale być może w przyszłości dokupie soundbar. Na pewno zależy mi na Android TV/Google TV (inne systemy odrzucam) i 120Hz. Na reszcie się nie znam. Ktoś coś doradzi?

#telewizory #cokupic #rtv i trochę #mieszkaniedeweloperskie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawelczixd: mam starszą wersję tego Philipsa i ambilight robi naprawdę fajny efekt. Jeśli w specyfikacji między nimi nie ma dużej różnicy to wybrałbym tego z ambilightem.
BTW. sam niedługo będę na etapie kompletowania sprzętu do mieszkania. Masz jakieś porady lub sprawdzone sposoby żeby maksymalnie zaoszczędzić przy zakupie całego AGD? Są jakieś ciekawe promocje aktualnie na rynku?
  • Odpowiedz
@patwoh trzeba trafić na częste promocje typu kup dwa a na drugi jest 30% rabatu. Ja akurat jak kupowałem to trafiłem że było to równolegle w Media Expert i Euro i sobie podzieliłem to na dwa zamówienia. Na dodatek jeszcze jakieś vouchery na następne zakupy wpadły. Z tego co patrzyłem od paru miesięcy to ta promocja przy zakupie 2 lub więcej jest często więc trzeba śledzić.
  • Odpowiedz