To już wiadomo skąd konfederaci mają tych kolegów gejów, co nie popierają marszy równości ( ͡°͜ʖ͡°)
Russian President Vladimir Putin on Friday said Ukrainian leader Volodymyr Zelensky, who is Jewish, was a "disgrace" to people of his faith.
"I have a lot of Jewish friends," Putin told an annual economic forum in St. Petersburg. "They say that Zelensky is not Jewish, that he is a disgrace to the Jewish people.
- U nas, w Związku Radzieckim nie ma antysemityzmu. U nas w orkiestrze jest 2 żydowskich skrzypków. A u was? - powiedział radziecki dyrygent do angielskiego.
@walenty-merkel: ja piszę o tym że w kraju, gdzie na słowach chcą stać się częścią Europy, są takie parady, nie parady nacjonalistów nawet, a odwarte parady z symboliką kolaborantów nazistkowskich. Ukraina postmajdanna dla UE jest po prostu koniem trojańskim. W czasach Janukowicza Ukraina była bliżej do Europy.
@Saszka_PL: Nie wiem czy masz problem z nacjonalizmem, czy z symboliką, czy z tym, że tam są parady. Nie bardzo też wiem w jaki sposób to ma się do UE.
Każdy kraj przed wejściem do UE musi spełnić konkretne kryteria, a w sprawie Ukrainy tych kryteriów nawet nie określono. Więc na razie to nie ma o czym mówić. A w czasach Janukowycza Ukraina się sama odsuwałą od Unii, chociażby odrzucając te
ja piszę o tym że w kraju, gdzie na słowach chcą stać się częścią Europy, są takie parady, nie parady nacjonalistów nawet, a odwarte parady z symboliką kolaborantów nazistkowskich.
#ukraina
- U nas, w Związku Radzieckim nie ma antysemityzmu. U nas w orkiestrze jest 2 żydowskich skrzypków. A u was? - powiedział radziecki dyrygent do angielskiego.
- Nie wiem.
Ukraina postmajdanna dla UE jest po prostu koniem trojańskim. W czasach Janukowicza Ukraina była bliżej do Europy.
Każdy kraj przed wejściem do UE musi spełnić konkretne kryteria, a w sprawie Ukrainy tych kryteriów nawet nie określono. Więc na razie to nie ma o czym mówić. A w czasach Janukowycza Ukraina się sama odsuwałą od Unii, chociażby odrzucając te
@Saszka_PL: Mówisz o Łotwie?