Wpis z mikrobloga

Papajowy updejt bo dawno nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°) mają już po pół metra około. Plamy na liściach są po oprysku przeciw grzybowym ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak Allah pozwoli to w przyszłym miesiącu powinny się kwiaty pojawić. #papajowane #papaja #ogrodnictwo
asdfghjkl - Papajowy updejt bo dawno nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°) mają już po pół metra około...

źródło: IMG_5901

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfghjkl: Ogrodnikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) IMO rośliny są zdecydowanie za małe by owocować, nie będą w stanie rozwinąć prawidłowo owoców - nawet jak coś urośnie, to będzie małe i niekoniecznie smaczne. Czytałeś o zimowaniu melonowców? Masz warunki, by to zrobić?
Pamiętaj, że są dwupienne - jedna roślina będzie wypuszczać tylko kwiaty męskie, inna - tylko żeńskie

Sam próbowałem uprawy tomatillo, pod koniec pierwszego sezonu miały
  • Odpowiedz
  • 0
@wogx: Na Krecie mieszkam w klimacie subtropikalnym ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiem dokładnie jak to działa. Wiem też, że owoce w pierwszym roku będą ok.
Papaje bywaja też obojnacze (hermafrodyty) i prawde mówiąc w uprawie właśnie takie najczęściej się spotyka. Mam dużo tych drzewek. Blisko 20 właśnie w celu odczekania do pierwszych kwiatów i identyfikacji czy mam do czynienia z żeńskimi, męskimi czy hermafrodytami i ostatecznie
  • Odpowiedz
Ach, chyba sobie Ciebie przypominam, musieliśmy już kiedyś pisać ( ͡° ͜ʖ ͡°) W takim razie zazdroszczę możliwości i powodzenia w uprawie! ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz