Wpis z mikrobloga

Chłopa wysłali z kołhozu w delegację (pierwszy raz od 6 lat pracy) i kazali wybrać transport. Chłop wybrał sobie pierwszą klasę w pindolino. Śmiechu warte bo za swoje pieniądze nigdy bym tego nie zrobił, a tak to choć zobaczę czy te wygodniejsze fotele i dwie bułki z serem są warte tej dopłaty +150zł do biletu. Eh, choć raz przez chwilę poczuje się jak byznesmen, a nie zwykły, fizyczny robol śmieć.
Plp_ - Chłopa wysłali z kołhozu w delegację (pierwszy raz od 6 lat pracy) i kazali wy...

źródło: b19a1e9c-fc1c-4407-9cc1-292499ec019f

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 13
Najlepsza jest 1 klasa w IC czy tam TLC. czsem to niczym sie nie rozni

@wybranyloginjestzajetyznowu: ano, zdarzało mi się ją wybierać bo różnica w cenie to coś koło kilkunastu złotych i już sam fakt droższego biletu skutecznie odstrasza chlejusów i podstarzałych gawędziarzy z wąsem. Często się nawet udaje że mam cały przedział dla siebie przez całą drogę. Poza tym, fizycznie różnic nie ma xD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Aerwin: oj tak, zawsze go wybieram gdy akurat jadę pendolino prywatnie. Co śmieszniejsze, większość ludzi nawet nie wie że coś takiego istnieje. Zawsze gdy gdzieś w robocie czy w domu rzuciłem że jechałem wagonem ciszy to wszyscy się dziwią "to coś takiego istnieje" xD ja zawsze przez sky cash kupuje bilety więc odrazu wykminiłem gdy tylko taka opcja się pojawiła. Ludzie podchodzący do okienka, kupując bilet tradycyjnie, często są pozbawieni
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
Podobno można tam pokazywać pindola, legalnie, sprawdź.

@wykop14: chyba próbujesz mnie wystrychnąć na dudka. Najpierw spytam pani konduktor.
  • Odpowiedz