Wpis z mikrobloga

@rosikk1 a to ja pisałem kiedyś, że nie działają? Działają, ale coraz gorzej (przynajmniej te na elektronikę) bo Rosjanie mają już wypracowane kanały do omijania sankcji.

Powinny być sankcje takie jak Biden chciał- całkowity zakaz handlu i ewentualne zezwolenia czym wolno handlować, zamiast tak jak teraz wpisywania towarów zakazanych.
i co drodzy panowie sankcje nie działają?

@rosikk1: Weź zrób przysługę każdemu i weź pokaż jakikolwiek mój komentarz w którym stwierdziłem że sankcje nie działają. No dawaj każdy się z koniasza będzie mógł pośmiać. Tylko najlepiej wrzuć też link do tego komentarza żeby każdy mógł zobaczyć.
A co do kursu rubla to weźcie wreszcie ustalcie czy on ma znacznie czy jest sztuczny. Bo jak się rubel umacniał to krzyczeliście że to
@gejuszmapkt ooo to prawda jest to jedna z niewielu osób, która działa jakkolwiek rozsądnie, I umie zrobić cudo nawet jeżeli ma kretyńskie instrukcje taka jak ta z zeszłego roku, żeby trzymać rubla jak najniżej się da.

Możemy ją ułaskawić,żeby nie odpowiadała za zbrodnie wojenne, albo glape pomalujemy makijażem, i wyślemy go, a elwira będzie zza kotary zarządzała gospodarka
@rosikk1: @gejuszmapkt: A to nie jest tak, że ona miała do dyspozycji w #!$%@? rezerw, pokitranych po różnych krajach i w różnej postaci?

Bo sorry, ale te słynne zamrożone 300 mld to nawet nie leżało obok prawdy. I teraz pewnie te pieniądze, złoto, surowce zaczynają się kończyć.
@rosikk1: Urealnienie kursu rubla niestety będzie korzystne dla rusków.

Bo jak się rubel umacniał to krzyczeliście że to fejk bo nie da się go wymienić a teraz jak rubel spada to nagle jest to oznaka problemów

@Koniasz: To się zmienia, na początku były problemy z wymianą rubla. Nawet jak miałeś dolary to nie wolno było wypłacić. Kiedy był oficjalnie po 60 to w krajach trzecich trzeba było wydać 120 by
Kiedy był oficjalnie po 60 to w krajach trzecich trzeba było wydać 120 by kupić dolara.

@wrzesien: Ale to jest normalne. Po co kantorowi byłyby ruble skoro miałby problem żeby je wymienić albo komukolwiek sprzedać bo turystyka do Rosji poleciała na glebę.

To się zmienia, na początku były problemy z wymianą rubla

@wrzesien: Np na alliexpress mogłeś płacić rublem po oficjalnym kursie np z google.
Bo jak się rubel umacniał to krzyczeliście że to fejk bo nie da się go wymienić a teraz jak rubel spada to nagle jest to oznaka problemów xD.

@Koniasz: Ponieważ spadek jest wywołany tym, że ruski bank centralny zmarnował już większość lub wszystkei rezerwy walutowe w USD i EUR na ratowanie kursu.

No dawaj każdy się z koniasza będzie mógł pośmiać

@Koniasz: Nie żeby coś, ale już się śmieją.