Hej! Paczka została wysłana przez nadawcę na błędny adres, nie mam możliwości żeby zmienić ten adres, nadawca nie odpowiada i nie odbiera, firma inpost nie może zmienić adresu. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Myślicie, ze jeśli zadzwonię do kuriera rano i powiem żeby nie dowoził to się zgodzi? XD Pierwszy raz mam taka sytuacje, najgorzej ze wybuliłam 3 stówki na to co jest w paczce :/ #inpost #help
@Neuzkoo25000: Pisz na bok@grupainteger.pl, może uda się ci przekierować przesyłkę. Email musi być wysłany z adresu e-mail jaki masz w aplikacji Inpostu lub Menedżerze paczek. Co do doręczenia, to jak kurier nikogo nie zastanie to zostawi awizo. Gorzej jak ktoś tam odbierze przesyłkę (kurier może wydać przesyłkę każdej pełnoletniej osobie zamieszkałem wraz z adresatem, czyli pod adresem wskazanym na przesyłce). Ewentualnie jak kurier do ciebie zadzwoni, to umów się z nim
@pcela: pisałam, dostałam info ze tylko nadawca może zmienić adres, nie mam tez opcji żeby to gdziekolwiek przekierować. Najgorzej ze gość wysłał paczkę do Warszawy a ja mieszkam w krk xd
@Neuzkoo25000: Napisz do nich raz jeszcze i powołaj się na art 37 ust. 2 pkt. 1 lit. c ustawy Prawo pocztowe.
A niżej fragment ustawy. Art 37.2 Przesyłka pocztowa, jeżeli nie jest nadana na poste restante, może być także wydana ze skutkiem doręczenia: 1). adresatowi: c) w miejscu uzgodnionym przez adresata lub nadawcę z operatorem pocztowym.
Regulamin nie może ograniczać praw wynikających z ustawy.
Po co ludzie piją kawę z rana? XD Żeby się rozbudzić? Jak kawa tylko ciśnienie podnosi, jak ktoś ma problem z ciśnieniem z rana to może ze mną pogadać to mu poprawie ciśnienie #kawa #pracbaza #heheszki
Czy ktoś miał podobna sytuacje? Myślicie, ze jeśli zadzwonię do kuriera rano i powiem żeby nie dowoził to się zgodzi? XD
Pierwszy raz mam taka sytuacje, najgorzej ze wybuliłam 3 stówki na to co jest w paczce :/
#inpost #help
Pisz na bok@grupainteger.pl, może uda się ci przekierować przesyłkę. Email musi być wysłany z adresu e-mail jaki masz w aplikacji Inpostu lub Menedżerze paczek.
Co do doręczenia, to jak kurier nikogo nie zastanie to zostawi awizo. Gorzej jak ktoś tam odbierze przesyłkę (kurier może wydać przesyłkę każdej pełnoletniej osobie zamieszkałem wraz z adresatem, czyli pod adresem wskazanym na przesyłce). Ewentualnie jak kurier do ciebie zadzwoni, to umów się z nim
Napisz do nich raz jeszcze i powołaj się na art 37 ust. 2 pkt. 1 lit. c ustawy Prawo pocztowe.
A niżej fragment ustawy.
Art 37.2 Przesyłka pocztowa, jeżeli nie jest nadana na poste restante, może być także
wydana ze skutkiem doręczenia:
1). adresatowi:
c) w miejscu uzgodnionym przez adresata lub nadawcę z operatorem pocztowym.
Regulamin nie może ograniczać praw wynikających z ustawy.
ps. Miałem taką samą sytuację z zamówieniem