Wpis z mikrobloga

Coś się niektórym aktywistom i nadgorliwcom pomyliło, że będą narzucać cenzurę na wykopie. Pojawiły się jakieś nicki znikąd i będą dyktować jaki przekaz jest dozwolony na tym portalu xD
Nie ze mną te numery, Brunner. Już nie raz się na tym portalu spotkałem, z próbami moderowania dyskusji przez jakichś wypierdków.
Do tego, to wy szkodzicie sprawie ukraińskiej, bo tworzycie rzeczywistość przegiętą w drugą stronę. Niektórzy mają za ciasne rozumki by zrozumieć, że wielu reaguje alergicznie na próbę tłuczenia komuś do głowy jedynie słusznej linii.
#ukraina #rosja #wojna
  • 6
@pomidorowymichal1: oni myślą, że pomagają tej sprawie nadgorliwością tutaj, i to cie już nie szokuje ( ͡º ͜ʖ͡º)
W mojej ocenie w jakiejś skali szkodza, bo sam mam wrażenie, że pewnych rzeczy tutaj nie wypada pisać, by nie spotkać się ostracyzmem. Do tego widzę skrajną przesadę w jedną stronę bardzo często. Mnie to mierzi, mimo jednoznacznych przekonań
pisanie na wykopie = szkodzenie sprawie ukraińskiej

@pomidorowymichal1: Bo w jakimś tam minimalnym stopniu tak jest. Propaganda sukcesu Ukrainy jest groźna i sami Ukraińcy swego czasu zaczęli zmieniać narracje i przestali pisać że Rosja już nic nie produkuje i nie ma pocisków. Ponieważ ciężko na lewo i prawo prosić o uzbrojenie a potem twierdzić że Rosja to już właściwie przegrała i nie ma czołgów, wozów bojowych ani nawet amunicji. Bo to
@IdillaMZ: Trudno się z Tobą nie zgodzić. Skoro Ukrainie tak wspaniale idzie to po co ich dalej wspierać? Dadzą sobie radę sami. Czytanie uniesień superoptymistów pro-UKR powoduje identyczne odczucia co oglądanie tvp1 o 19:30. Pewnie nie tylko ja pragnę obiektywizmu w mediach różnego typu, po wydarzeniach ostatnich lat. Chcę aby mój sojusznik był ze mną szczery.