Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +87
Jak tam klaskanie uszami bo tiry się nie wyprzedzają? Zadowoleni? Bo teraz zamiast każdy tir jechać swoją prędkością to zbijają się w długie sznury. I teraz jedzie konwój bez szczelin prawym pasem więc życzę powodzenia wjeżdżać wam z wolnego pasa rozbiegowego swoimi fabiami 1.0. Powolny węzeł 40km/h + rozbiegówka 250 metrów - życzę szczęścia najpierw wbijać pod tira a potem przeskakiwać na lewy gdzie wszyscy cisną 140 ( ͡° ͜ʖ

Geralt678 +42
Często słyszę że Rodzi do coraz mniej dzieci i wymieramy. Jakie daje się przyczyny tego skutku ? Brak mieszkań, kobiety za mało zarabiają (Na zachodzie są, potężne zasiłki i tam też dzietność jest niska) , pracodawcy nie chcą dać im urlopu i inny Cope.
Czemu nie mówi się o prawdziwej przycznie mianowicie ;
Hipergamia - Większość kobiet szuka lepszego faceta od siebie czyli Chad bez zakoli, wysoki dobra twarzom najlepiej żeby zarabiał
Czemu nie mówi się o prawdziwej przycznie mianowicie ;
Hipergamia - Większość kobiet szuka lepszego faceta od siebie czyli Chad bez zakoli, wysoki dobra twarzom najlepiej żeby zarabiał
#fotografia #infrared #elektronika
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dusza_(cz%C4%99%C5%9B%C4%87_%C5%BCelazka)
@daro1: Może używasz nieodpowiedniego topnika, albo stop na płycie wymaga wyższej temperatury grota niż stop, którego używasz do lutowania. Masz nagar na grocie?
Masz coś takiego?
@tojestmultikonto: Wygląda to na zbyt małą moc lutownicy, za mało energii potrzebnej do rozgrzania lutowanych elementów. To może być związane z pojemnością termiczną lub zbyt niską temperaturą samego grota. Jakiego grota używasz? Stalowe najgorzej przewodzą ciepło. Chyba najbardziej optymalnym rozwiązaniem są groty z mosiądzu. One z reguły dobrze gromadzą i oddają energię.
@daro1 Możesz tam wsadzić zwykły pręt, a w nakrętce wywiercić otwór na śrubkę mocującą. Lutownicę trzeba dobrze skręcić, bo gubi kontakt z "Ziemią", można też zrobić obejście przy pomocy kawałka drutu.
https://image.ceneostatic.pl/data/products/55458513/i-xtreme-60w-zd911.jpg
a nie wiem z czego jest ten grot. Mam jakiś nagar na tym grocie, niewiele tym lutowałem, chyba kiedyś coś robiłem w plastiku. Może poszukam czegoś o większej mocy. Transformatorową to zawsze bez problemu się lutuje, chociaż sam grot może czasem przeszkadzać. Grot lutownicy transformatorowej potrafi się rozgrzać do czerwoności. Poszukam jakichś lutownic grzałkowych z różnymi grotami i o większej mocy.
To do lutowania nadaje się tak samo dobrze, jak gazety na wkładki do butów.