Wpis z mikrobloga

#logikaniebieskichpaskow #przegryw
Niektórym tylko wydaje się, że są przegrywami. W rzeczywistości reprezentują inny typ urody, który w innym regionie Świata byłby Wygrywem.
Z tej strony Aisto Nordid (German wschodni), nie wiem jak się znalazłem w Polsce, ale rdzeń populacji jest w Finlandii.
Sarmataa - #logikaniebieskichpaskow #przegryw
Niektórym tylko wydaje się, że są przeg...

źródło: 78a1c7b35a2999619826b35162c697136c5976baaec07c058de1faa3d066ba80_1

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Sarmataa: A to część druga czyli dominująca uroda kobiet z danego regionu. W moim przypadku to sprawdza się w 100% i Aisto Nordid jest najbardziej atrakcyjna. Genów się nie oszuka. Może dlatego większość Polek mi się nie podoba, a ja rzadko podobam się im.
Sarmataa - @Sarmataa: A to część druga czyli dominująca uroda kobiet z danego regionu...

źródło: w4ci5n2b3g691

Pobierz
  • Odpowiedz
@Sarmataa: ale przecież ten „aisto nordid” jest całkiem spoko, moj mózg określa go jako typ atrakcyjny. Jeśli do tego doszedłby odpowiedni charakter, jest to typ faceta, z którym można chcieć robić swoją codzienność.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kumplica: A ty jaki typ na tym drugim zdjęciu? Może dlatego. Ogólnie w Polsce jest pewna populacja Nordów w różnych odmianach, ale nie są dominującą grupą.
  • Odpowiedz
@Sarmataa: ciężko powiedzieć, bo raz, że nie jestem obiektywna a dwa, ze przedstawione tu typy są „typowe” XD a ja mam dziwaczna urodę, bo oczy mam jebitnie niebieskie, a włosy praktycznie czarne XD
ale wydaje mi się ze te dwie panie mogą jakoś tam odzwierciedlać moje rysy
Kumplica - @Sarmataa: ciężko powiedzieć, bo raz, że nie jestem obiektywna a dwa, ze p...

źródło: IMG_5204

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Kumplica: Też dostrzegam podobieństwo. Szczególnie kształt brwi. Oczy też są lekko skośne. To sugerowałoby azjatyckie pochodzenie, ale nie jest to pewne. Należałoby znaleźć osobę o bardzo zbliżonych cechach twarzy, bo tych jest znacznie więcej.
  • Odpowiedz
@Sarmataa: mam korzenie wschodnie (m.in. kresy), nie wiem nic o azjatyckim epizodzie w naszym drzewie genealogicznym :D ale coś z tymi lekko skośnymi oczami jest na rzeczy, choć bardziej widoczne było to u mojej babci, mam gdzies fotkę dziadków z młodości, jak znajde to wrzucę, bo ich uroda jest moim zdaniem bardzo ciekawa.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kumplica: Kiedyś badałem i zastanawiałem się nad zagadnieniem piękna, a stąd krótka droga do antropologii. To są rzeczywiście ciekawe tematy. Na pewno mamy domieszki azjatyckie i gdzieś był przodek, który przekazał tę cechę. Europejczycy też miewają lekko skośne oczy, ale w drugą stronę. To nie jest regułą, ale wynika z budowy oczodołu.
Sarmataa - @Kumplica: Kiedyś badałem i zastanawiałem się nad zagadnieniem piękna, a s...

źródło: human_skull_v010000

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@gacek2121: Rzeczywiście mają orli nos.

Starożytny typ europejski związany z Baskami. Występuje w najczystszej postaci w regionie Pyrénées-Atlantiques w południowo-zachodniej Francji, chociaż wielu współczesnych francuskich Basków to zachodni Alpinidzi. Występuje również w północnej Hiszpanii, gdzie jest raczej mieszany z śródziemnomorskim, a zatem mniej brachycefaliczny.
  • Odpowiedz
@Sarmataa: Pre-Slavic, North Pontid, Pontid. Chyba taka mieszanka. Zimą mam jasną skórę, ale latem dość mocno się opalam, że karnacja robi się wyraźnie ciemniejsza niż u większości Polaków. Więc to chyba jakaś domieszka południowo-wschodnia.
  • Odpowiedz