Wpis z mikrobloga

siema mirki. czy ma ktoś z was wiedzę i poratuje w sprawie kajaków pneumatycznych lub jak to się potocznie mówi "dmuchanych". myślę nad zakupem żeby z synami w wakacje popływać na jeziorkach u rzekach i szukam czegoś mobilnego i wpadł mi taki kajak

https://www.decathlon.pl/p/kajak-turystyczny-pneumatyczny-itiwit-2-3-osobowy/_/R-p-163733?mc=8387563&utm_campaign=sb_ROAS&utm_medium=CPS&utm_source=WP&wpclid=CJ7UBRAFGMH_rAEg--oLKLCILzCe0-ujBjokYzI4MzEwYTgtMGI2Ny00N2M1LThmMWEtNDUyOWRiOWY4ZWU2SgMwMTFaBXdwLnBsYgRFSk9TagRFSExRcAOKARFXUC1ERUNBLUxEUU9TLUlXR5ABhaEOqAEKugEHRUhLTlNYY8IBB0VIS05RVVrIAY2CKg

czy to da radę czy może lepiej dołożyć i kupić coś innego. ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii? #pytanie #kajak #kajaki
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ricx: ten kajak jest ok i da się na nim pływać i dużo ludzi pływa ale to jest tzw. "dwupowłokowiec" - pompowane komory są umieszczone w materiałowej osłonie której głównym i największym minusem jest długi czas schnięcia.
Skończysz pływanie to to wszystko jest mokre, jak masz czas i miejsce na dobre wysuszenie no to powiedzmy że ok ale podejrzewam że na dłuższą metę stanie się to uciązliwe i nie może
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Quahox myślałem w sumie o dmuchanym z tego powodu żeby być bardziej mobilny. wystartuje sobie z młodymi gdzieś tam, dolece sobie do jakiegoś punktu, spakuje kajak i dalej gdzieś na jakiś pociąg i do domu np
  • Odpowiedz
  • 0
@Ricx rozumie że chodzi o mobilność. Są też kajaki składane nie dmuchane. Z dmuchamcami jest ten problem że zrobienie przetarcia lub dziury jest łatwe.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ricx Ile dzieciaki mają lat ? Ja pływałem z 8 latkiem i na miękko dawaliśmy radę (jednak muszę zaznaczyć że młody umie pływać + kapok)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@J_A_N 6 lat i tak się właśnie zastanawiam czy poczekać jeszcze czy śmiało pływać. przede wszystkim bezpieczeństwo ale z drugiej strony też przygoda, męski wypad wiesz o co chodzi ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@Ricx No czaję, dla dzieciaka to przygoda :-) Skoki do wody, wpływanie w chaszcze, ostre zwroty i inne bajery :-) 6 lat to faktycznie może jednak kajak.
  • Odpowiedz