#ubezpieczenia #ubezpieczenieoc czy jeżeli mam oc do dzisiaj a chcę zmienić ubezpieczalnię to mogę wysłać jeszcze wypowiedzenie? bo normalnie trzeba niby minimum 24h przed wygaśnięciem a dziś jest niedziela.
@ziemniag no już chyba trochę po terminie, dzień przed końcem umowy to było wczoraj i nic że jest weekend. wypowiedzenie możesz złożyć online. od jutra będziesz miał już nową polisę u obecnego ubezpieczyciela. możesz ja wypowiedzieć jak będziesz miał inną na ten sam okres (z różnicą tego jednego dnia bo nikt ci nie wystawi nowej polisy z datą wsteczną) tylko wypowiadasz wtedy z innego paragrafu na zasadzie podwójnego ubezpieczenia ale tamten pierwotny
@ziemniag: Kupujesz nową z datą od jutra. Tamta stara się automatycznie powinna przedłużyć. Więc wysyłasz jutro email z wypowiedzeniem natychmiastowym i tyle. Mogę jedynie naliczyć za ten 1 dzien ubezpieczenia proporcjonalnie czyli grosze. Sprawdzaj w UFG czy jest aktywne jutro, żeby dnia przerwy nie było bo kara. Najlepiej zadzwonić do starego OC i zapytać czy się przedluży automatycznie.
@zzbkk: @Logan00 dziękuję za pomoc, nie aż takie grosze bo złodzieje (inaczej się ich nie da nazwać) policzyli za samo oc 13.100pln (poprzednio płaciłem 600zł)
od jutra będziesz miał już nową polisę u obecnego ubezpieczyciela. możesz ja wypowiedzieć jak będziesz miał inną na ten sam okres (z różnicą tego jednego dnia bo nikt ci nie wystawi nowej polisy z datą wsteczną) tylko wypowiadasz wtedy z innego paragrafu na zasadzie podwójnego ubezpieczenia ale tamten pierwotny
co to za towarzystwo ubezpieczeń? PZU? jk jakiś ciężarowy pojazd po szkodzie?