Wpis z mikrobloga

• 0
@MarcusPlinius: Mnie interesuje tylko ping, bo używam programu, który podobno jest na niego wrażliwy i myślałem, że na światłowodzie będzie lepiej. W firmie na światłowodzie z Orange jest lepiej. Jak tylko będzie możliwość, to wezmę.
  • Odpowiedz
@Antibambino: Odważny z Ciebie człowiek, powiem Ci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nigdy nie wziąłbym prywatnie internetu z Orange. Weź pod uwagę, że gwarancje parametrów dla firm nie obowiązują dla użytkowników indywidualnych. To zazwyczaj jest zupełnie inna bajka.

Zanim podejmiesz jakieś decyzje zrób sobie tracert i zobacz, gdzie masz to opóźnienie ...
  • Odpowiedz
  • 0
@MarcusPlinius: W grę wchodzi tylko UPC, choć przez naście lat miałem internet z Orange (od Tepsy oczywiście zaczynając) i nigdy nie miałem z nim większych problemów, więc wszystkim polecałem. Teraz w wynajmowanym mieszkaniu internet z telewizją jest na właściciela, więc chcę minimum formalności, a więc pewnie jakiś aneks do aktualnej umowy.
  • Odpowiedz
@MarcusPlinius: @Antibambino rozmawiacie, a nawet nie bardzo wiecie o czym. Ping można zmierzyć do konkretnego serwera. Nie jest to ogólna miara jakości połączenia. Zależy od trasy jaką będą podążać wysłane pakiety do serwera, w Orange ten routing jest fatalny.
@Antibambino Jeśli ci na pingu do konkretnej usługi zależy, to daj jej adres i poproś Mirków z różnych ISP żeby zrobili tracerta.
  • Odpowiedz