Wpis z mikrobloga

Konfiarze, szury i inni 'prawdziwi polacy' swoją antyszczepionką propagandą oraz sprzeciwem wobec zaleceń środowiska naukowego dotyczącymi pandemii Covid-19 przyczynili się do śmierci większej ilości Polaków niż Ukraińcy podczas wydarzeń wołyńskich.

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym

#bekazkonfederacji #bekazprawakow #ukraina #szury
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Współczuję straty w rodzinie, ale czy Twój brat wspomagał się w domu sterydami wziewnymi? Jeżeli przyczyną było uduszenie się to prawdopodobnie nie. I o tym cały czas pisałem. Lekarze świadomie lub nie dopuszczali do takiej sytuacji, że infekcja rozwijała się do stanu krytycznego. Można było temu zapobiec.
  • Odpowiedz
a co bylo w Australii? Chodzi o zamykanie ludzi w obozach za brak szczepienia?

@Schowanko: Tak i co się stało w związku z tym? Zamknęli szurów w klatkach i tyle.
20 tys śmierci odnotowali raptem z covida, 97% populacji zaszczepiono.
Dzisiaj cieszą się inflacją na poziomie 6% albo i mniej.

Dało się? dało.
  • Odpowiedz
Tak od września do lutego ~20 000 - to są zgony bezpośrednio na COVID odnotowane w BASiW choć tam wszystkich zgonów COVID nie umieszczano - mojego brata ciotecznego tam nie ma - udusił się w domu czekając na dwie godziny karetkę, jego żonie nie udało się go reanimować i musiała sama całą noc ze zwłokami męża spędzić. Miał 30 lat, ~rok po ślubie.

Pełen sukces #otwieramy

@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: ja liczę jednak na przedstawienie wyliczeń wraz z źródłami na:

ile ludzi zginęło przez
  • Odpowiedz
@Hydrazant: śledziłem masę badań i może już mi się byli a nie chce mi się weryfikować ale z tego co pamiętam to ten budezonid cudem nie był. 12 dni choroby zamiast 15 przy źle kiepsko zdefiniowanym samoopisie "wyzdrowienia" dla osób 65+.

@podjad3k bierzesz sobie wrzesień, patrzysz ilu jest zaszczepionych ludzi w wieku 99 lat i ilu jest niezaszczepionych w wieku 99 lat, wiek jest istotny bo to najważniejszy czynnik ryzyka. Porównujesz sobie ile osób zmarło na COVID w jednej grupie i ile zmarło w drugiej grupie. .
Ludzi w wieku 99 lat i połowa z nich się zaszczepiła zmarło na COVID 5 zaszczepionych i 20 niezaszczepionych to widzisz że szczepionki mogły uratować dodatkowe 15 osób.
Jeśli w grupie 98-latków zaszczepiło się 90% ludzi i zmarło 9 zaszczepionych i 4 niezaszczepionych to widzisz, ze można by uratować dodatkowe 3 osoby.
Powtarzasz procedurę dla każdego rocznika
  • Odpowiedz
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: W mojej rodzinie Nebbud (Budezonid) był w profilaktyce domowej w leczeniu Covida i nikt nie wylądował w szpitalu z powodu duszności. Znajomi z okolic chodzili po ścianach i kilkoro trafiło pod respirator. Nie jest to jakiś cudowny preparat tylko zwyczajny lek który mamy od wielu lat, ale mimo to zapobiegał rozwojowi zapalenia w drogach oddechowych. Wielu osobom uratowałby życie gdyby był od początku pandemii wprowadzany powszechnie pod leczenie objawowe. Lepsze to niż same leki przeciwbólowe do zbijania gorączki. Młodszy brat miał bakteryjne zapalenie oskrzeli i jednocześnie w tym samym czasie złapał w szkole Covida. Gdyby nie sterydy wziewne mógł skończyć tragicznie.

Zalecenia WHO w 2020 roku: "U chorych na COVID-19 o ciężkim i krytycznym przebiegu zaleca się stosowanie glikokortykosteroidów systemowych – zalecenie silne, umiarkowana jakość dowodów".

Dlaczego dopiero w trakcie ciężkiego przebiegu a nie od początku wykrytej infekcji? Chemia przy zbyt późno wykrytym raku też niewiele
  • Odpowiedz
@BayzedMan: a czy Polska dobrze zrobiła przyjmując tyle niezaszczepionych "szurów" z Ukrainy? Czy byłeś za tym, żeby ich przyjąć? Gdybyśmy tylko tak stosowali strategię 0 tolerancji dla szurów... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@podjad3k to był spec od covidu, teraz żyje wojną na Ukrainie, szybko się przebranżawia, a i zapomniałem jego konikiem jest #rolnictwo xD
  • Odpowiedz
@BayzedMan: obawiam sie momentu, w ktorym do wladzy dojda ludzie twojego typu.

Smiertelnosc to nie tylko brak szczepionek na covid, ale wiele innych czynnikow (w zasadzie przede wszystkim innych). Gdyby nie wojna to bysmy mieli pewnie siodma fale i ktorys z kolei boosterek "preparatu". Leczenie typu "mierzyc saturacje i siedziec w domu" to zadne leczenie. Szczepionka tak samo nie chronila przed transmisja, a przymusowe szczepienie ludzi, ktorzy przechorowali i mieli
  • Odpowiedz
inflacji też nie było takiej że rozwaliła ceny w tym kraju raptem 6% przez pół roku.

@BayzedMan: co do szczepionek to się zgadzam, ale przecież inflacja wynika z dodruku i cen węglowodorów, które najbardziej skoczyły w Europie xD
  • Odpowiedz
@Schowanko: Trudno mówić o leczeniu covida w domu jeśli lekarze na infolinii mówili o obserwacji i zbijaniu gorączki lekami ze spożywczaka. Sami lekarze mają masę zgonów na rękach. Przez własną obojętność między innymi.
  • Odpowiedz
Tak i co się stało w związku z tym? Zamknęli szurów w klatkach i tyle.

@BayzedMan: o, ruska onuca. Mógłbyś sobie dłoń uścisnąć z Putinem. W sumie tak jak Wieprzu teraz wielki orędownik proukraiński, a realnie człowiek z poglądami rosyjskimi.
  • Odpowiedz