Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Warto przenosić się z PKO i ING do mBanku ?
W PKO mam główne konto a ING służy mi głównie do maklera.

Chciałbym dla wygody mieć główne konto w tym samym banku co dom maklerski.
W mBanku z tego co widzę jest dedykowana aplikacje do giełdy a nie jakieś hybrydowe g---o jak ING.
PKO mi trochę obrzydło przez ostanie wojenki PiSu, wciskanie Oskarka, zmianę prezesa co 5 miesięcy. Nie wygląda to zbyt stabilnie.

#mbank #ing #pkobp #gielda #gpw #akcje

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): mBank to bank jak każdy inny, czyli spotkasz ludzi, którzy są zadowoleni bo wszystko działa i spotkasz takich którzy mieli jakiś problem i będą odradzać - ale nie ma takiego banku w którym nikt nie narzeka, bo (pomijając Private Banking) to jednostka dla banku nie ma większego znaczenia (chyba że chcesz kredyt/pożyczkę).

Natomiast jeśli chodzi o konto maklerskie, jeśli zamierzasz inwestować zagranicą to mBank wypada dość słabo. Mają prowizję za samo przechowywanie instrumentów, a jeśli będziesz inwestował dywidendowo w USA to zapłacisz tam 30% podatku zamiast 15%.
Więc pytanie czy wygoda (nie wiem jaka, bo zrobienie przelewu do maklera to nie jest jakiś wielki problem), jest tego warta.

Jeśli chcesz konto maklerskie to najbardziej w PL opłaca
  • Odpowiedz
@ubranyGRUBAS: bzdury, mają problemy frankowe, ale bank zarabia dobrą kasę, każdy frankowicz dostał propozycję ugody ponoć, i zrobili ogromne odpisy w 2022 roku na przegrane sprawy, więc według mnie daleko im do upadłości
  • Odpowiedz