Aktywne Wpisy

Burczan +35

mirko_anonim +36
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Z tymi działkami w latach 90tych to prawda. Mój ojciec za kilka flaszek tak naprawdę ogarnął działki z wywłaszczonego zakładu. Nikt tego nie chciał, bo mówili, że zadupie, nikt tam nie będzie chciał mieszkać. Reszta, która wzięła działkę (bo dają), to sprzedali jeszcze w 98-99 i kupili Maluchy, nowe. Mój ojciec trzymał to wszystko. Teraz na jednej działce jest dom moich rodziców, obok buduje się mój, a pozostałą część
Z tymi działkami w latach 90tych to prawda. Mój ojciec za kilka flaszek tak naprawdę ogarnął działki z wywłaszczonego zakładu. Nikt tego nie chciał, bo mówili, że zadupie, nikt tam nie będzie chciał mieszkać. Reszta, która wzięła działkę (bo dają), to sprzedali jeszcze w 98-99 i kupili Maluchy, nowe. Mój ojciec trzymał to wszystko. Teraz na jednej działce jest dom moich rodziców, obok buduje się mój, a pozostałą część
Takie rzeczy jem, gdy nie chce mi się gotować.
Ale wolę ugotować se kartofle i zrobić kotleta, rybę. Czy też jakiś ryż/kasza, jakieś mięsko usmażyć...
stawiasz w garnku wodę na makaron, solisz ją kilkoma szczyptami
na rozgrzana oliwę na patelni (średni gaz) wrzucasz 200g mięsa wołowego mielonego przyprawionego solą i pieprzem, kilka ząbków czosnku, mieszasz to sobie
jak się woda zacznie gotować to wrzucasz tam 100-150g makaronu zależy ile zjesz
makaron co jakiś czas przemieszasz
jak się mięso usmaży to dolewasz jakiejś dobrej passaty, patrz na skład,
Komentarz usunięty przez autora
pokroisz jakieś warzywa typu pomidor, ogórek kiszony, papryka, kukurydza, rukola
rovisz sos czosnkowy
zwijasz to w placka na tortille i na patelni 2-3 min z każdej strony
dodatki możesz zmieniać jak chcesz aż ci się nie znudzi xd nawet śniadaniowe tortille z jakaś szynka,
ten przepis sobie ogarnij, spoko jest, wiadomo mięso można zmieniać i przypraw, ja daje wołowinę bo lepiej smakuje ale droższa jest