Aktywne Wpisy

Chicoxxx66 +106
Może mi ktoś wytłumaczyć jak człowiek ma założyć rodzinę w tym p-------n kraju?
Po pierwsze develozjebusy budują głównie metraż 35-50 po drugie ceny takiego kurnika oscylują w granicach 1 mln.
Przecież ktoś, kto ustalił sobie tak wielką marżę chyba z-----ł barana w ścianę.
#nieruchomosci
Po pierwsze develozjebusy budują głównie metraż 35-50 po drugie ceny takiego kurnika oscylują w granicach 1 mln.
Przecież ktoś, kto ustalił sobie tak wielką marżę chyba z-----ł barana w ścianę.
#nieruchomosci
jonasz68 +48
Do ludzi, który mówią, że nie każdy musi mieszkać w Warszawie czy Wrocławiu. Czy wy wiecie jak wygląda rynek pracy w mieście powiatowym, albo nawet wojewódzkim typu Białystok czy Kielce dla typowego absolenta szkoły wyżej kierunku finanse, czegoś prawniczego albo inżynieryjnego?
W powiatowym jest albo kołchoz trzyzmianowy, biedronka albo urząd, gdzie wszystkie stanowiska są obstawione po znajomości.
W małym wojewódzkim za to nawet jak jest jakieś pojedyńcze stanowisko w urzędzie czy mniejszej firmie
W powiatowym jest albo kołchoz trzyzmianowy, biedronka albo urząd, gdzie wszystkie stanowiska są obstawione po znajomości.
W małym wojewódzkim za to nawet jak jest jakieś pojedyńcze stanowisko w urzędzie czy mniejszej firmie
Wiem, że właściciele firm korzystają z tego aby jeździć drogimi autami z salonu za darmo ale na czym to konkretnie polega? Każdy może coś takiego wziąć na firmę? Chciałem żeby znajomy załatwił mi taką furę w leasingu (BMW X5) ale mówił że to nie jest za darmo tylko normalnie się płaci. Wiem, że to ściema bo sam ma podobne auto a raczej nie miał prawie pół miliona na to? Jak go przekonać żeby mi to załatwił?
#leasing #pytanie #b2b
Nawet fajna zażótka
@kukold: wypożyczasz furę na x czasu, płacą x kwotę przez ten x czas jako opłatę za wypożyczenie xD
a potem za xxxxxx kwotę możesz sobie tą furę wykupić.
@kukold: nie ma niestety. Trzeba mieć znajomości i kraść inaczej całe życie człowiek biedakiem na rowerze.
@hagendagen: to nie jest kwestia uczciwości, tylko ewentualnej kontroli US i potencjalnych kar. Albo prowadzisz kilometrówkę i odliczasz cały podatek, albo użytkujesz w trybie firmowo-prywatnym i odliczasz 50% kosztów.
@kukold: @hagendagen w prostych słowach to jest to po prostu kredyt na samochod. Jako że masz działalność to możesz sobie odliczyć z tego połowę vatu i dochodowy, czyli w praktyce jest taniej o te 20%. No ale cudów nie ma i nadal trzeba opłacać ratę 2,5k miesięcznie +
Komentarz usunięty przez autora