Wpis z mikrobloga

Czy da się jakoś zrobić taki myk, by wiadomości w przeglądarkowym facebooku przychodziły do mnie z ustalonym opóźnieniem? Dla przykładu - kumpel pisze do mnie wiadomość w tej chwili, a mi ta wiadomość pojawia się dopiero po upływie 3 minut. Jakiś skrypt css opoźniający pojawienie się elementu czatu albo inny sposób? Potrzebuję oczywiście dla konkretnego scenariusza raz na miesiąc i wyłączam kiedy nie jest mi to potrzebne. Da się tak?

#programowanie #pytaniedoeksperta #komputery
  • 4
@Madridista98: Funkcjonalność takiego opóźnienia nie jest dostępna w standardowym interfejsie użytkownika i nie istnieje oficjalne narzędzie lub skrypt CSS, który umożliwiałby to zastosowanie.FB kontroluje zachowanie i wygląd swojej platformy, a użytkownicy nie mają możliwości zmiany tych funkcji na poziomie kodu. Teoretycznie istnieje możliwość stworzenia takiego rozwiązania poprzez skrypty użytkownika lub dodatki do przeglądarki, które zmienia zachowanie Facebooka ale na pewno nie bedzie to latwe.
@nexe: Kurde, trochę szkoda. Szukałem funkcją "zbadaj" jakiegoś elementu który odpowiada za wyświetlanie chmurki z "nową wiadomością" i ustawić mu czas animacji na tyle, ile ma wynosić żądane opóźnienie, ale niestety nie jestem w stanie takiego elementu odnaleźć. Są mniejsze strony na których to działa, ale niestety nie tutaj.
@Madridista98: No niestety FB kontroluje kod źródłowy swojej platformy i nie udostępnia użytkownikom możliwości dostosowania czasu animacji czy opóźnienia wyświetlania chmurki z "nową wiadomością"...