Wpis z mikrobloga

@tomaszraczek: Czy jest jakakolwiek możliwość powrotu CANAL+ do prowadzenia programów z Pana udziałem? Dzisiaj w telewizji nie ma propozycji na wysokim poziomie. Tymbardziej absurdalny jest oficjalny powód zaprzestania nadawania programów na żywo w CANAL+, jakoby podobne były w otwartych telewizjach. Wystarczy zobaczyć poniższy fragment - zupełnie inny świat! Gdzie te czasy, gdzie ten klimat? Czy nie ma już w telewizji ludzi z pasją, którzy nie patrzą krótkowzrocznie na rachunek ekonomiczny, na oglądalność?

Link do fragmentu: https://www.youtube.com/watch?v=vYEj2Mur9tM
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak to był fajny program, chwalony nawet w Paryżu, w centrali canal+

Nie wiem jakie są plany nc+ wobec programów na żywo, chyba jednak od nich odeszli. Będę jednak w canal+ prowadził 2 marca na żywo transmisję ceremonii wręczania Oscarów z Los Angeles. Zapraszam: cała noc oglądania i gadania o nagrodach!
  • Odpowiedz
@tomaszraczek: Bardzo się cieszę i będę oglądał. Dobrze, że nadal angażują się w najważniejsze wydarzenia, szczególnie z Panem w roli prowadzącego. Z tego, co widziałem w paśmie niekodowanym, we Francji mają o wiele bardziej rozbudowaną ofertę w CANAL+. Mają różnego rodzaju programy rozrywkowe, magazyny itp. W Polsce za pewne wyliczyli, że tego typu programy nie przekładają się na zwiększenie liczby abonentów i w zasadzie puszczają jedynie filmy z taśmy i
  • Odpowiedz
Zgadzam się w 100%

A powody ich decyzji są właśnie takie: wyliczyli że im się to nie opłaca bo ponoszone koszty na produkcje programów nie przekładają się na proporcjonalny przyrost abonentów. Ci ostatni najbardziej zwracają uwagę na filmy i transmisje sportowe.
  • Odpowiedz
@tomaszraczek: Moim zdaniem jest to krótkowzroczne rozumowanie, choć wydaje się racjonalne. W taki sposób powinny funkcjonować otwarte stacje komercyjne. Kiedyś myślałem, że CANAL+ to taka telewizja dla ludzi, którzy wymagają od TV czegoś więcej i gotowi są za to zapłacić. Coś w rodzaju prywatnej telewizji publicznej z rozbudowaną ofertą, która również realizuje jakąś misję. Poniekąd to robią, angażując się w produkcję filmową, ale jednak to nie jest to...
  • Odpowiedz