Czy ktoś z bywalców #finasteryd #minoxidil #lysienie #wlosy #przeszczepwlosow #zakola zamierza wypróbować nowy specyfik COSMERNA, który od dziś zostaje sprzedawany? Dla osób, które nie wiedzą o co chodzi: właśnie zostaje wypuszczony nowy specyfik (nie lek, bo żeby nazwać go lekiem to cały proces trwałby o wiele dłużej i przede wszystkim drożej) na łysienie w formie toniku, który trzeba będzie stosować raz na dwa tygodnie na skalp. Ma on niby zmieniać coś w skórze głowy w następstwie czego mieszki włosowe nie będą wrażliwe na DHT. -będzie dystrybuowany z Korei Południowej, gdzie powstał i przeszedł badania kliniczne (oprócz tego też w Niemczech były nad nim badania) -stosowanie raz na tydzień na skórę głowy -cena to 300 EUR za trzymiesięczną kuracje
Jeśli ktoś by chciał bardziej zainteresować się tematem to polecam wpisać na yt: cosmerna (jest kilka anglojęzycznych filmików) oraz na stronie producenta: cosmerna.com
Co o tym sądzicie? Ja generalnie cieszę się, że coś nowego powstało i jeśli by pomagało to z finem mogłoby zrobić wiele dobrego. Dodatkowo dobrze wiedzieć, że pracują nad nowymi lekami hamującymi wypadanie i może wkrótce pojawią się jakieś kolejne.
@Fucktyczniee: raz na dwa tygodnie @Razor1711: z tego co wiem to nie lek tylko dlatego, że wszystkie zezwolenia i cała papierologia ciągnęłaby się w nieskończoność do tego koszmarne koszty więc zrobili jako kosmetyk, a czy działa to się pewnie dowiemy za minimum pół roku
Z tego co kojarzę ta firma pracuje też nad innym lekiem, który ma całkowicie zahamować łysienie po paru zabiegach. Na razie udało się na myszach ( ͡°͜ʖ͡°)
-będzie dystrybuowany z Korei Południowej, gdzie powstał i przeszedł badania kliniczne (oprócz tego też w Niemczech były nad nim badania)
-stosowanie raz na tydzień na skórę głowy
-cena to 300 EUR za trzymiesięczną kuracje
Jeśli ktoś by chciał bardziej zainteresować się tematem to polecam wpisać na yt: cosmerna (jest kilka anglojęzycznych filmików) oraz na stronie producenta: cosmerna.com
Co o tym sądzicie? Ja generalnie cieszę się, że coś nowego powstało i jeśli by pomagało to z finem mogłoby zrobić wiele dobrego. Dodatkowo dobrze wiedzieć, że pracują nad nowymi lekami hamującymi wypadanie i może wkrótce pojawią się jakieś kolejne.
@Razor1711: z tego co wiem to nie lek tylko dlatego, że wszystkie zezwolenia i cała papierologia ciągnęłaby się w nieskończoność do tego koszmarne koszty więc zrobili jako kosmetyk, a czy działa to się pewnie dowiemy za minimum pół roku
https://wykop.pl/wpis/71180479/w-nastepnym-tygodniu-wchodzi-na-rynek-nowy-lek-na-
Z tego co kojarzę ta firma pracuje też nad innym lekiem, który ma całkowicie zahamować łysienie po paru zabiegach. Na razie udało się na myszach ( ͡° ͜ʖ ͡°)