Aktywne Wpisy
Mentis_capta +13
Stało się, po 7 latach odeszła ode mnie narzeczona.
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Koyanaruu +21
Co czujesz patrząc na to zdjęcie? #kononowicz
Z reguły jest więcej etapów rekrutacji i jest ona trudniejsza. Miałem rozmowy, które trwały np. 1,5h i na których zadano kilkadziesiąt pytań. Rekrutacja trwa też dłużej. Widać wyraźniejsze odstępy między jej etapami. Coraz więcej firm stosuje różne sita początkowe. Są to np. zadania domowe czy testy na stronach internetowych. Jedne proste, a inne dość skomplikowane. Firmy interesują się przyczynami zmiany i planami na przyszłość. Chyba nie chcą ludzi, którzy często zmieniają pracodawcę.
Generalnie jednak nadal jest ok dla midów/seniorów. Mam nieco ponad 5 lat doświadczenia. Na wysłane 40 cv odpowiedziało spokojnie ponad 30 firm. W 2 tyg. zrobiłem około 20 rozmów technicznych. Trochę się wpakowałem, bo mogłem jednak wysłać połowę mniej cv, ale byłem przekonany, że jest kryzys :). Teraz czekam na kilka rozmów z klientem i oferty. Jak jest u was? Widać spowolnienie?
#programowanie #programista15k #datascience #dataengineering #powerbi #analizadanych
@JakiesToWszystkoNieWiem: U mnie 270 PLN :)