Wpis z mikrobloga

tak sie zastanawialem z ktorego wymiaru to opisac...

gdzies widzialem ze ktos nagral wideo czy napisal ze "jeszcze pare lat i kryzysu nie bedzie" XD nie no chyba raczej jeszcze pare lat i ludzie przestana odczuwac kryzys ale bedzie tak jak jest teraz, po prostu sie przyzwyczaja

przyzwyczajaja was do tego gowna, kiedys bylby wiekszy bol dupy niz dzis, te fanbasy tez byly bardziej kanoniczne... dzisiaj to kto sie tym przejmuje jak ma niby byc? minelo pare lat takiegu urabiania i przesuwania granicy i macie sceny w odcinkach na ktore traci sie czas ale juz nikt nie reaguje bo to "nowa normalnosc"

z tym ze

im bardziej konflikty przypominaja partie szachow i im bardziej zadna ze stron nie jest w zaden sposob godna uwagi czy polubienia tym bardziej widz ma wywalone na to kto wygra, juz nawet nie kibicuje "dobrym" jak to kiedys bywalo bo i po co? kto tam jest dobry i potrzebny? raz biale, raz czarne i nic z tego

im bardziej tak jest tym bardziej jest to nudne i wtorne bo nie ma sie tak z kim identyfikowac (no bo ani z feminstka jakas ani z cuckiem ani z zielona zaba XD)

fakt ze moze jakby posklejac wszystkie wazne sceny to by wyszedl niezly 2 godzinny film

koncowka to juz glownie "jak partia szachow" (a bardziej warcabow), czarne na biale, biale na czarne i koniec, rownie dobrze moglo imperium ich zatluc i nikt by nie zaplakal XD) imperium w swoim istnieniu ma rownorzedna racje bytu (a przynajmniej tak momentami jest to przedstawiane robiac z glownych bohaterow coraz wieksze ciamajdy i pokraki bez rozumu)

wogle mi sie przypomina czas kiedy dostalem 1 komputer i wolalem grac w gry niz cokolwiek ogladac, wtedy to gardzilem tym mocno, wszystko bylo gorsze no bo co to za przyjemnosc ogladac cos na co nie ma sie wplywu? chyba czas na serio do tego wrocic w jakims vr, "wyrzucic telewizor", telewizja nigdy nie przestala byc wtorna rozrywka ale chociaz wtedy "moja druzyna" wygrywala, teraz kiedy nie jestem jej targetem i pluje mi sie na ryj to nawet jak zerkne na to na jakims warezie to i tak czuje zazenowanie

rozumiem ze nie da sie wymyslec nowych scenariuszy i nic nowego o czlowieku powiedziec ale... a zreszta kiedy to telewizja nie odmozdzala? tyle ze kiedys to bylo przyjemne, teraz to odmozdza i dodatkowo zenuje, czlowiek po obejrzeniu czegos nie dosc ze sie czuje odmozdzony to jeszcze zazenowany
#mandalorian #starwars #seriale
  • 2