Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1385
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
prawiczek92 +59
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
- na ile miesięcy życia macie odłożone swoje poduszki finansowe?
- jak rozlokowane macie swoje poduszki finansowe?
Zastanawiam się, czy rozkład 50%/50% poduszki finansowej w wysokości 50 tys. zł (wystarczy mi na rok - 12 miesięcy) na konto oszczędnościowe (5.9% oprocentowania) oraz obligacje antyinflacyjne 10-letnie będzie OK?
#inwestowanie #inwestycje #poduszkafinansowa #finanse #oszczedzanie
@damian44__ Brzmi spoko, ale jak masz taką poduszkę na 12 miesięcy to trzymał bym raczej 75% EDO a 25% na oszczędnościowym
Ja mam jeszcze w poduszce lokatę rentierska z PKO SA fajna sprawa nawet, lokata na 36 miesięcy stałe 6% wypłata odsetek na konto co kwartał
Po co trzymać taka kasę na koncie oszczędnościowym które będzie miało za kilka lat dużo mniejszy %(a na pewno ten % zawsze mniejszy niż inflacja) jeśli nigdy takich pieniędzy nie będziesz z niego wyciągał
Nie absolutnie, ale tak na 95% już tak. Dolar słabnie, ropa spadła, a recesja wali do drzwi coraz mocniej. Stopy procentowe zahamowały kredyt konsumencki mocno, a Rząd nie zadłuża się jak Turcja. Warto śledzić CPI MoM. 0.04 średniego wzrostu miesięcznie daje ~6% rocznej inflacji.
Na pewno
@gysnde: Nawet PiS-owcy nie są takimi optymistami. To poniżej jest z prognoz PIE, który jest nadzorowany przez rząd.
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wysoka-inflacja-nas-predko-nie-opusci-ekonomisci-wskazuja-kiedy-bedzie-jednocyfrowa/9rewjjh
@gysnde: Po pierwszym roku masz 1,25% + inflacja, gdzie cel inflacyjny masz zawsze w okolicach 2.5%.
3,75% przy zerowych stopach i ryzyku absolutnie minimalnym jest całkiem satysfakcjonujące, dodatkowo nie bierzesz pod uwage, że te obligacje można w każdej chwili sprzedać, nikt nie każe trzymać ich 10 lat
@gysnde: Można wyjść wcześniej, a wygląda, że z założeniem powyższej prognozy EDO przy wyjściu po 3 latach będą trochę lepsze niż 3-letnie TOS.
@gysnde: zapisuje sobie tą twoja mądrość i sprawdzimy za rok.
Komentarz usunięty przez autora