Wpis z mikrobloga

Kolejny to już na pewno będzie DJ 36.

@Wygryw_z_wyboru: a udało się zapisać? bo ja się sadzę od jakiegoś czasu właśnie na dj36 black dial + fluted, ale za każdym razem jak sobie pomyślę że musiałbym pajacować przed tymi patałachami z kruka, to mi się odechciewa

a za Pelagosa graty
  • Odpowiedz
  • 0
@fi9o ja zanim cokolwiek kupię droższego to muszę robić research pół roku albo i dłużej, impulsywnie kupuje ubrania ale zegarki muszą być przemyślane

@sotilas ukradłem, wiadomo

@advert zapisałem się na nowego DJ36 steal & gold, flutted bezel, jubilie, czekoladowa tarcza ale szczerze powiedziawszy dopłacam 16 tys za trochę złota które nie do końca mi siedzi. Wolałbym stalowego z niebieską więc chyba go po prostu nie odbiorę.

Te stalowe, nienoszone
  • Odpowiedz
  • 0
@dexterpol wiesz co? chyba rzeczywiscie niewiele na korzyść Rolexa. Tudor jest cały szczotkowany, indeksy to nakładane płytki i nie mają ramek, logo tarczy jest też drukowane a nie nakładane. Sama koperta i bransoleta bardzo podobne do tych z Rolka. Zegarek robi na żywo mega wrażenie i jakością był spokojnie porównał go z Omega.

Wiadomo Tudor używa grade 2 titanium gdy Rolex używa do swoich zegarków grade 5 więc będzie się trochę
  • Odpowiedz
  • 0
@dexterpol mechanizm w Rolexie jest o wiele bardziej doskonały, no i płacisz też sporo za markę. Niektórzy twierdzą że Omega lepiej wypada pod względem jakości niż Rolex. Tarcze może tak jednak bransoletą Rolex miażdży Omegę.
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru
Fajny ten Pelagos. Gratuluję! Przymierzałem, ale przy moich gabarytach wydawał mi się za mały. Wykonanie bardzo przyzwoite.
Zrobiłem dzisiaj rundę po salonach zegarkowych w Hamburgu i naprawdę wiele zegarków, nawet tych z wysokiej półki na żywo rozczarowuje.
Pomijając np. wszystkie Hubloty i inne okropne Breitlingi to najlepsze wrażenie dzisiaj zrobiły na mnie Nomosy, JLC i IWC Pilot Chronograph.
Ten ostatni jest zdecydowanie na liście zakupowej.
  • Odpowiedz