#pcmasterrace #komputery Zasilanie CPU. Mirki help. Zasilacz ma tylko dwie kości do cpu 2x 4 pin. A płyta ma 1x8pin+ 1x4pin Tak jak na zdjęciu. Jak mam to podłączyć? Jedno zostaje puste? Potrzeba jakiś adapter ? Czy muszę zmienić zasilacz ? Dodatkowo kształt tej kostki męskiej i żeńskiej się różni. Nie wszystkie są kwadratowe. Ale w moim obecnym pc, też się różnią a wszystko jest ok.
@JestemKrzysio: @Drmscape2 : ok, dzięki A tak przy okazji, do czego jest to gniazdo? I nie przeszkadza, że niektóre wypusty z pinami mają inny kształt niż na płycie głównej?
#mandat #policja #bagiety ja #!$%@?, dostałem mandat 2500 zł za jazdę na rowerze po alkoholu. 500 m do domu, 3 kieliszki wina 0,6%…. Nie da się tego odrobić w kamieniołomach lub coś z tym innego zrobić? Można odroczyć lub raty?
Zasilacz ma tylko dwie kości do cpu 2x 4 pin.
A płyta ma 1x8pin+ 1x4pin
Tak jak na zdjęciu.
Jak mam to podłączyć? Jedno zostaje puste? Potrzeba jakiś adapter ?
Czy muszę zmienić zasilacz ?
Dodatkowo kształt tej kostki męskiej i żeńskiej się różni. Nie wszystkie są kwadratowe. Ale w moim obecnym pc, też się różnią a wszystko jest ok.
A tak przy okazji, do czego jest to gniazdo?
I nie przeszkadza, że niektóre wypusty z pinami mają inny kształt niż na płycie głównej?
@cacyyy: do ustabilizowania płyty (sekcji zasilania) przy OC procesora. Zalecane jeśli bawisz się w podkręcanie.
Ale sadzę, że jest tak jak piszą wykopowicze, że wystarczy tylko 1x8