Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 1
@ReeceWithouterpoon: no nie ma co liczyć na to żeby nawet generacja RTX 5000 czy jak tam się będzie nazywać, dała nam płynne 4K natywne z pathtracingiem.

Musielibyśmy przez dwie generacje mieć zysk wydajności 100% (4090 20FPS 5090 40FSP i 6090 70-80FPS żeby było płynnie).

Zawsze można zapuścić DLSS albo framegen ale wtedy też można odpalić gre w 240p. Natywna wydajność to natywna wydajność.
via Wykop
  • 0
@ReeceWithouterpoon: ja kiedy gram na tv 4k 120hz to często używam dlss qualiy po to żeby sobie obniżyć pobór prądu. Tak jak piszesz, jakość praktycznie taka sama a i tak wydajność GPU ogranicza mi procek.

W horizon zero dawn mam taką samą wydajność z i bez dlss w 4k bo procek nie wyrabia i więcej niż 90 fps nie wycisnę. To żeby mniej męczyć GPU odpalam DLSS.

nie to co w
@FLAC: Ja ostatnio testowałem RT w eldenie (szkoda, że ta gra nie ma dlss bo są miejsca gdzie wydajność dostanie po dupie), w 3060ti trzeba było z 4k na haj zjechać do fhd, stanęło na 1440p medium. Podoba mi się, że przy RT można wywalić w cholerę hbao bo naturalne światło robi robotę. Także, na PT se jeszcze poczekamy ale coś mi się wydaje, że kupię RTX 5xxx właśnie po to,
via Wykop
  • 0
@stefan8800: może 1080p DLSS ultra performance ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale i tak więcej niż 110FPS nie mam, podobnie jak w HZD blokuje mnie CPU powyżej tych FPS.
via Wykop
  • 0
@stefan8800: nie gram w CP2077 ogólnie, tylko odpaliłem dla zobaczenia jak to działa. Można by pewnie zjechać z niektórymi ustawieniami i mieć więcej FPS.