Aktywne Wpisy

Ssslave +30

Shatter +1014
Czy komentator, dziennikarz, redaktor Mateusz Borek za każdym razem musi stosować, wykorzystywać, używać przy swoich wypowiedziach kilku synonimów, wyrazów bliskoznacznych, słów o podobnym znaczeniu w celu opisania, uplastycznienia, przedstawienia słownie sytuacji na boisku, placu gry, zielonej połaci marzeń polskich kibiców?
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
Nie znalazłem e–booka, więc kupiłem sobie papierową. 14 złotych już z przesyłką. Z Allegro przez automat paczkowy ORLEN Paczka. Jakaś mała księgarnia, sądząc po fatalnym zapakowaniu. Użyłem śrobokręta by otworzyć. Bez kitu xD. A jest to dedykowane książce tego formatu opakowanie. Nie, że ktoś prywatnie w domu zapakował tym co miał pod ręką i wysłał. Wtedy oczywiście, żadnych zastrzeżeń. Ale tak? Tfeee :)) Gdyby to był Amazon, pewnie karton bym otworzył jednym pociągnięciem a wracając do domu już wyrzuciłbym opakowanie na śmietnik obok którego przechodziłem. Książka za 7 złotych bo kupiona jako „uszkodzona” (chociaż tu nic nie widzę uszkodzonego, trochę może krawędzie są przygniecione, no nie wiem, moim zdaniem powinna być sprzedana 2x drożej i tak bym wziął. 14 złotych? + 7 za wysyłkę? No co?), zapakowana nocniej niż Kindle za 400 złotych, który przebył dwa kraje. Wczoraj przysłali jakiś bełkot, w którym moje nazwisko miksowało się z jakąś niezrozumiałą treścią, poinformowali o fakturze, o którą nie prosiłem, nie dali natomiast linku do śledzienia, co jest dawane już w wielu nawet polskich ekomersach. Czas dostawy ok, wiec jeśli trafię jeszcze na coś od nich, nie odrące, ale tak sam z sibie, nie.
Pani dr Anita Prażmowska jest z LSE i z tego co dotychczas przeczytałem jest to najbardziej wyważona biografia Władysława Gomułki. Bez chwalenia, ale też bez poprwnościowego (co już niedługo sie w Polsce zmieni, zobaczycie), przeklinania na start. Nie od tego jest historyk.
#ksiazki #historia #gomulka #wladyslawgomulka #anitaprazmowska #paczki #listy #przeyslki #ecommerce #unboxing #allegro #amazon
Komentarz usunięty przez autora
„
KSIĘGARNIA INTERNETOWA
# Szanowny Kliencie,
informujemy, że wystawiliśmy elektroniczną fakturę do zamówienia nr XXX
Pobierz fakturę w PDF (skąd ku.rw.a??!!!!)
Faktura została dostarczona przez WMS systemu IdoSell. Faktura elektroniczna, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 17 grudnia 2010 r. (Dz.U. Nr 249 z dnia 28 grudnia 2010 r., poz. 1661), posiada dokładnie taką samą moc prawną, jak jej papierowy odpowiednik. Jeżeli
„
KSIĘGARNIA INTERNETOWA
# Potwierdzenie wysłania zamówienia numer XXX
## INFORMACJE O PRZESYŁCE
Zamówienie numer 2911793 z dnia 2023-04-10 20:13:43
Dostawa: Orlen Paczka - Odbiór w Punkcie punkt odbioru XXX
Płatność: przedpłata
Numer przesyłki: XXX
Adres dostawy: Orlen Paczka - Odbiór w Punkcie punkt odbioru XXX XXXX
Automat Paczkowy zlokalizowany na stacji paliw Orlen Godziny pracy punktu odbioru: Pn - Pt: 00:00 - 24:00, So: 00:00