Wpis z mikrobloga

#ukraina #wojna #rosja #usa #wydarzenia #swiat

Amerykanie potwierdzają z Pentagonu wyciekły bardzo ważne dokumenty.

Osobiście jestem przekonany że to celowa zagrywka Amerykanów by mącić w głowie raszystom , przed rozpoczęciem kontrofensywy, myślę, że ujawnione dokumenty mogą mieć jakiś cel. Trochę jak przecieki z D-Day i Operacja Fortitude, która miała zakryć prawdziwy cel.

"Tajne dokumenty wojenne szczegółowo opisujące amerykańskie i NATO-wskie plany rozbudowy ukraińskiego wojska przed planowaną ofensywą przeciwko Rosji zostały opublikowane w tym tygodniu na kanałach mediów społecznościowych, poinformowali wyżsi urzędnicy administracji Bidena"

"Dokumenty nie zawierają jednak konkretnych planów bitew, jak, kiedy i gdzie Ukraina zamierza rozpocząć ofensywę. A ponieważ dokumenty mają pięć tygodni, przedstawiają amerykańską i ukraińską perspektywę na dzień 1 marca na temat tego, czego ukraińskie wojska mogą potrzebować do kampanii."

"Niemniej jednak analitycy stwierdzili, że część dokumentów wygląda na autentyczną i dostarcza Rosji cennych informacji, takich jak harmonogramy dostaw broni i żołnierzy, liczby ukraińskich wojsk i inne szczegóły wojskowe."

Link do całego artykułu NYT
Pobierz Bobito - #ukraina #wojna #rosja #usa #wydarzenia #swiat

Amerykanie potwierdzają z Pe...
źródło: 06dc-ukraine-offensive-bmpz-mobileMasterAt3x
  • 3
@Bobito właśnie ostatnio często coś takie informacje wypuszczają, jak nie to, to info, że bomba atomowa uległa uszkodzeniu w Holandii xD Tutaj to pomyślałem sobie, że to jest takie delikatne zasugerowanie, że eeeee my też mamy broń jądrowa w Europie.

Ciekawe po co takie fejury są rzeczywiście xd