Wpis z mikrobloga

Niedługo odchodzę z teamu spadkowiczów, monitoruję ceny na rynku krakowskim od 3 miesięcy i w ciągu ostatniego miesiąca wyraźne podwyżki cen.
W tym tygodniu podpisuję umowę przedwstępną i deweloperską, koniec budowy we wrześniu. 693k za 57 metrów, za mieszkanie które dwa miesiące temu kosztowało 637k, wreszcie będzie na swoim. Współczuję jak ktoś nie ogarnia tematu BK2% już teraz, w lipcu nic nie będzie bo się ludzie rzucą XD.
Już teraz płacę +5% względem ceny ofertowej, żeby w harmonogramie wpłacić 500k z kredo 2% do końca września. W biurze sprzedaży powiedzieli mi, że w lipcu kolejna podwyżka cennika. Betonowe złoto strong

#nieruchomosci #kredyt2procent
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mackbig: tyle lat śmiania się z betonowego złota, ale Midle miały rację- każdy kto nie brał kredo pod kurek wyszedł na tym frajersko XD
Człowiek głupi był i się dał nabrać na spadkowiczów z tagu
  • Odpowiedz
  • 0
@francoisinho: wiem, to się nagle w ciągu dwóch tygodni rozpoczęło i niestety mieszkanie które mam na oku już zeszło. Chociaż tyle że udało się cokolwiek zaklepać. Co ciekawe u deva 5 rezerwacji klientów na 2%, reszta to ludzie co i tak nie załapią się na program, a chcą kupić teraz zanim szarża się zacznie
Nie chcę myśleć co będzie w wakacje, szczególnie jak do zdolności będą liczyć WIBOR 2%
  • Odpowiedz
@wetorek2: Panie szanowny czy Pan zdaje sobie sprawę z tego ile kosztuje wykończenie,
to 700k to jest nic,mam nadzieję że masz albo zaplecze finansowe albo dwie ręce i umiejętność odpalenia jutuba, ażebyś się załapał na sto procent na temat 2% i żył długo i szczęśliwie
  • Odpowiedz
  • 1
nadzieję że masz albo zaplecze finansowe albo dwie ręce i umiejętność odpalenia jutuba, ażebyś się załapał na sto procent na

@Reanef: dziękuję uprzejmie i miłego wieczora!
Na wykańczanie mam 30 dni urlopu, będziemy z tatą rypać. Mario budowlaniec i lecimy! Ważne że na swoim wreszcie :)
  • Odpowiedz
@wetorek2: gratki panie, tez jestem z krk i zlapalem cos w podobnych pieniadzach i metrazu (nie licze miejsca postojowego i wykonczenia). Ceny #!$%@? i ciagle widac ssanie na rynku. Zajebista ulga ze ta walka z czasem i cenami jest juz zamknieta.
  • Odpowiedz
@wetorek2: obserwuje z ciekawosci forum budujesie.pl i tam co chwile melduja wzrosty cen w krakowie. Kompletne szalenstwo i wybor mniejszy z dnia na dzien. Z tym programem i taka inflacja, to ja nie wiem skad maja przyjsc te mityczne spadki. A nawet jak przybeda to co? Komu cos da np. spadek cen w krk o 10pro kiedy to wszystko tak blyskawicznie rosnie? Ile bedzie trzeba czekac na chocby takie spadki?
  • Odpowiedz
@wetorek2: z ciekawości; kupujesz to na ten kredyt 2% czy na zwykły kredyt? Bo cena 700k to już prawie max dla tego programu, a gdzie jeszcze wykończenie + ewentualny (być może obowiązkowy) garaż + komórka.

W sensie chodzi mi o to, że te oferty to tak średnio się nadają pod ten piskowski program.
  • Odpowiedz