Wpis z mikrobloga

@Victoremque: u mnie wystarczyło wpiąć nadajnik do docka a myszkę bezprzwodową połączyć przez bt, wszystko działało bez instalacji zadnych sterowników czy programoów jak na windowsie, nawet tablet graficzny huiona działa bez problemu na linuxie
  • 0
@bibsz @Regis86 @kromeczek Wolałbym przez nadajnik. Wtedy nie musiałbym pamiętać o włączaniu i wyłączaniu bluetooth żeby bateria dłużej trzymała, ale jednak się chyba nie da.

EDIT: Już chyba wiem co zrobię. prawdopodobnie wystarczy sparować mysz i klawiaturę z nadajnikiem przez program w komputerze i powinno śmigać po przełączeniu tego samego nadajnika do docka steamdecka.
@Victoremque: bluetooth pobiera jakieś znikowme ilości prądu, mam cały czas włączone w steamdecku i nie ma jakiejkolwiek róznicy, zwlaszcza na tle eldenringów i innych wiedzminów które się tam odpala. no ja mialem wczesniej juz uzywane z windowsem peryferia i działały po przepięciu na steamdecka bez problemu, nawet lepiej bo nie potrzeba dennej apki steelseriesa zeby wiedziec ile bateria jeszcze wytrzyma