Aktywne Wpisy
BKZGlamrap +224
Śmieszkowałem sobie jak pisał do mnie @Alex_Sarach bo myślałem, że gość trolluje, ale właśnie odebrałem od listonosza kopertę i dostałem to. Nie mam pojęcia skąd miał mój adres - nigdy go nie podawałem na Wykopie i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady? Pytam serio.
#sebcel #frajerzyzmlm
#sebcel #frajerzyzmlm
WielkiNos +408
procek jaki sobie wybrał Ryzen Ryzen 7 5700X, jaka płyta najlepsza do tego? cos na B550?
jaka karta graficzna? ta zotac 3060 jest ok?
zastanawiam sie jeszcze nad dołozeniem dodatkowego dysku talerzowego?
i sie jeszcze zastanawiam nad sklepem ale chyba wybierzemy x-kom bo na forum ithardware dają rabat, a u mnie w miescie #siedlce jest tylko #komputronik z tych sieciowych a oni liczą sobie 300zł za zlozenie
#komputery #pcmasterrace #x-kom #xkom
dyski talerzowe to już przeszłość, nawet nie bierz tego pod uwagę
x-kom jest całkiem spoko jeśli chodzi o sklepy tego typu
@Murasame: chodzi mi o dodatkowy dysk jako magazyn na dane, nie wiem moze jestem przewrażliwiony ale mam stare dyski ktore maja po kilkanascie lat i nadal da sie z nich dane odczytać bez problemu, na system i gry ssd m.2 nvme
Co prawda linkuje do moreli, ale nic nie stoi na przeszkodzie by znaleźć to samo/odpowiedniki w xkomie.
W każdym razie w tej cenie obowiązkowo 58003XD i 3060Ti
te gigantyczne różnice, które widzisz na testach, są w zestawach gdzie te procki są połączone z 4080 albo 4090, stąd takie różnice, jak ktoś ma ograniczony budżet to lepiej wziąć lepszą grafikę.
wydajność zależy od gry, np. w Anno czy X4 będzie bottleneckiem ten procesor i nie dołożenie tu do 5800x3d to zbrodnia
@makerpaker22: można łaczyć AMD z nvidią nikt tego nie sprawdza, serio
@makerpaker22: a czemu nie?
@Ksemidesdelos: wiadomo że 3090 ale ona kosztuje 3-4x więcej xD chyba myślałeś o 6700xt co jest dobrą alternatywą bo 3060Ti i tak jest za słabe do RT (sam mam 3070 i ray tracing to mogę oglądać tylko w filmikach na youtubie bo w grach mam pokaz slajdów)
to niech sobie będzie, nadal będzie to komfortowa rozgrywka. zawsze coś jest bottleneckiem
jak ma wydać 1600zł na procesor to już lepiej niech bierze ryzena 7600x zamiast ładować tyle kasy w martwą platformę
@Ksemidesdelos:
jak ktoś juz ma zestaw na am4 i chce wymienić sam procesor to wtedy ma to sens większy
@10129: w jakim?
@Ksemidesdelos: