Aktywne Wpisy
FEMBOYS +357
Kurde, właśnie mi się przypomniało jak ojciec pierwszy i w sumie jedyny raz w życiu zabrał nas na "rodzinne wakacje, nad morzem!" (ꖘ‸ꖘ)
Ja #!$%@?, to był najgorszy koszmar mojego życia, ale zacznę od początku:
Miałem wtedy jakieś 10 lat może 11, w domu bieda nie było kasy na jakieś normalne wakacje, ale kiedyś mój stary skumał się z jakimś kumplem z roboty który miał rzekomo domek letniskowy
Ja #!$%@?, to był najgorszy koszmar mojego życia, ale zacznę od początku:
Miałem wtedy jakieś 10 lat może 11, w domu bieda nie było kasy na jakieś normalne wakacje, ale kiedyś mój stary skumał się z jakimś kumplem z roboty który miał rzekomo domek letniskowy
keymac +3
SEXY SZATYNKA ?
Faceci jak ona wam sie podoba ?
Kobiety co myslicie o takim stylu? Te brwi, usta, rzesy, piersy, makijaz, ubor itd.
Ocencie jej wyglad i styl
Faceci jak ona wam sie podoba ?
Kobiety co myslicie o takim stylu? Te brwi, usta, rzesy, piersy, makijaz, ubor itd.
Ocencie jej wyglad i styl
Jasiu kupił od nas super komputer za 10.000zł + 100zł wysyłka ubezpieczona dobrym kurierem. Po odebraniu paczki stwierdził, że jednak mu nie potrzebny, więc go odsyła na swój koszt przez brokera za 20zł
Załóżmy, że procedura realizacji zamówienia trwała dwa tygodnie. Komputera nie było na magazynie, dodatkowo akurat po drodze wpadły jakieś święta, długi weekend itp. Po tygodniu jasiu zebrał się w końcu na wysyłkę komputera. Zakładając optymistycznie, po 3 tygodniach od daty wysyłki komputer mamy znów u siebie w firmie.
i wiecie ile się Jasiowi należy ustawowo zwrotu pieniędzy? 10171,95 zł I to w przypadku, gdy przelew zlecimy w dniu odbioru przesyłki. Czyli Jasiu na swoim niezdecydowaniu zarobił (odejmując koszt przesyłki zwrotnej) 51zł 95zł w ciągu 3 tygodni, co daje mu oprocentowanie w skali roku około 10% Macie gdzieś taką lokatę? ;)
Tymczasem My jesteśmy stratni 151.95zł i nie wiemy czy hurtownia przyjmie od nas sprzęt...
pewnie tl;dr ale musiałem się wyżalić ;) #polska #prawo #ecommerce #allegro
btw, jasiowi nie nalezy sie 10171,95 (niechce i sie liczyc odsetek, ale rozumiem, ze dodałes tam i 20 zł i 100 zł). Tych 20 zł sie nie zwraca
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora