Wpis z mikrobloga

@Sig_mar: Ludzie wraz z wiekiem, uczą się nowych rzeczy, zauważają swoje toksyczne schematy zachowań i starają się zmienić. Jeśli koleżanka skończyła psychologię na pewno ma większą wiedzę od nas (osób, które nie skończyły tego kierunku) i miała wiele okazji przyjrzeć się sobie. Wydaje mi się strasznie głupie skreślać ludzi przez to, co zrobili mając kilkanaście lat. Dzieci uczą się zachowań od rodziców, a one nie mają wpływu na to, jacy
  • Odpowiedz
  • 8
@iamNadia:

Ludzie wraz z wiekiem, uczą się nowych rzeczy, zauważają swoje toksyczne schematy zachowań i starają się zmienić.

Już widziałem za dużo historii opisywanych tutaj, żeby w to wierzyć. Wyrobiła sobie swoją osobowość na plecach innych osób i pewnych mechanizmów nie zauważy i nie zrozumie. Sam jej mechanizm empatii może być upośledzony. Druga sprawa, że aktualnie uczelnie to nie jest, i to w Polsce, poziom Sorbony czy Oxfordu. Już nie
  • Odpowiedz
@iamNadia: Bycie psychologiem to zdanie 5 lat byle jakich studiów, nawet na najchujowszej uczelni. Co ja gadam wgl, przecież nie trzeba nawet zdać studiów, możesz sobie założyć praktykę psychologiczną nawet dzisiaj jak zdążysz. Przeświadczenie, że psycholog to jakiś wieszcz który potrafi przejrzeć Twoją psychikę i Ci pomóc to ściema. To pójście na siłownie albo na spacer, tak często wyśmiewane, jest już bardziej wiarygodne w leczeniu bo przynajmniej udowodniono wydzielanie pozytywnych
  • Odpowiedz
@Sig_mar: z liceum i ze studiów najbardziej jebniete jednostki poszły albo na psychologię albo na nauczyciela ( ͡° ͜ʖ ͡°)- trzymam je na fb tylko po to żeby wiedzieć kogo unikać jak już zalicza cykl ślub - rozwód - ślub 2 - rozwód 2 ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Sig_mar nie wyobrażam sobie jako facet pójść do psychologa kobiety. Od terapeuty oczekuję empatii i zrozumienia moich problemów. Kobieta nigdy nie podzielałaby moich leków i rzeczy z którymi się zmagam, bo nigdy nawet w małym stopniu ich nie poczuła.
  • Odpowiedz
@Sig_mar: Koleżanka z gimnazjum poszła na psychologię. Wyjechała do wojewódzkiego, gdzie beciak sponsorował jej mieszkanie, a sam ruszył na sachsy. Ta w tym czasie gziła się z Ukraińcem. Beciak po powrocie nie wytrzymał i zrobił magika. Nadto, kilka lat temu napisałem do niej z zapytaniem, jak to jest, że jeden terroryzował całe gimnazjum i miał zworowe zachowanie, drugi kradł co popadnie i też zero odpowiedzialności. Nie dostałem odpowiedzi. Potraktowała mnie
  • Odpowiedz