Wpis z mikrobloga

@Vedar: przeczytałem co to za aplikacja. Max godzina pracy.
Typy wycenily to na 100 godzin xD i cena z firmy za 100 godzin 14k - drugie xD - myślę, że 100h to minimum 50k
  • Odpowiedz
@Vedar: "Po mniej więcej 10 godzinach udało się nam razem z Joe napisać skrypt, który pobiera interpelacje poselskie i odpowiedzi na nie i zapisuje je w bazie danych, a następnie regularnie ją aktualizuje. Kolejne kilka godzin spędziliśmy, budując stronę internetową, która wyświetla te informacje w przystępny sposób" XD
  • Odpowiedz
Typy wycenily to na 100 godzin xD i cena z firmy za 100 godzin 14k - drugie xD - myślę, że 100h to minimum 50k

@notBart: Wycenili godzinę na 140zł. Znam software house, który takie stawki, a i nawet lekko mniejsze oferuje klientom więc faktycznie jest to możliwe. To, że większość pracowników tego SH to studenci albo ludzie chwilę po studiach to już inna kwestia.
  • Odpowiedz
  • 26
@Vedar Nice, skrypt w pythonie który robi request do otwartego API i zapisuje response w bazie danych. Na to cronjob. Wygenerowanie go zajęło 10 godzin. Student to napisze w pół godziny - godzinę xD Zappem albo innym Power Automate dałoby radę coś takiego zrobić xD
  • Odpowiedz
@Vedar: No w sumie Programista PHP już może się chować. Wystarczy użyć CakePHP i 80% back-endu załatwione. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Po 5 minutach pracy z CzatGPT zrezygnowałem. Babole wali dość często i się nie przyznaje, wklejasz mu treść z dokumentacji technicznej a on się zgodzi, ale i tak nie poprawi kodu, miesza możliwości różnych języków i jak znajdzie rozwiązanie które w realnym świecie nie działa to się na to fiksuje i nie zmieni zdania. Czekam na GPT V 4.0. Może ogarnie lepiej.
  • Odpowiedz
@KeepCalm: no a ile? Odpalasz xamppa, połączenie z bazą danych i wykonywanie kwerend to chyba na egzaminie zawodowym po technikum wymagająXD pobranie czegoś z restowego API jeśli ktoś coś takiego wcześniej robił to z 30 minut licząc małe selftesty czy na pewno kody i dane są dobrze przedstawiane? Dodanie crona do tego to też kwestia kilkudziesięciu minut. Robota może w 2-3 godziny do pyknięcia nie zakładając przerw.
  • Odpowiedz
@KeepCalm: no a ile? Odpalasz xamppa, połączenie z bazą danych i wykonywanie kwerend to chyba na egzaminie zawodowym po technikum wymagająXD pobranie czegoś z restowego API jeśli ktoś coś takiego wcześniej robił to z 30 minut licząc małe selftesty czy na pewno kody i dane są dobrze przedstawiane? Dodanie crona do tego to też kwestia kilkudziesięciu minut. Robota może w 2-3 godziny do pyknięcia nie zakładając przerw.
  • Odpowiedz