Wpis z mikrobloga

@Floyt: jak w byłej firmie, raz na spotkaniu, pokazałem na szybko vlookup'a aby coś przeanalizować, to się ludziki z zespołu zesrały jaki to programista ze mnie i potem co problem z 'egzelem' to do do mnie Julki i Oskarki przyłaziły. Mega w---------e, a to podstawowa funkcja do porównywania i analizowania danych
  • Odpowiedz
Pytanie do bardziej doświadczonych, czy serio warto się tego uczyć?

@typeczek: Jeżeli pracujesz w administracji, albo finansach to tak. Excel to potężne narzędzie w którym można zrobić wszystko.

Mam mnóstwo materiałów ale brakuje mi motywacji do nauki.

Jakbym miał się go uczyć tylko dla samej nauki, (siedząc nad jakimiś materiałami) albo podniesienia kompetencji to prędzej bym w-----ł kompa przez okno. Ja się uczyłem mając konkretny problem X do rozwiązania, i szukając jak to zrobić. I wtedy to ma sens. Nauka Excela dla samej nauki to zawracanie d--y i jednoczesny jej ból, a i tak nic z tego potem nie będziesz pamiętać, bo zrobisz to pare razy i zapomnisz, nie widząc sensu używania funkcji X w programie. Excel ma steep learning curve i nie prowadzi
  • Odpowiedz
czyli z obrzydzeniem i pogardą? xD

@zielonka18: Na zasadzie "w sumie to jest gruby, brzydki i ma tłuste włosy, ale jako programista zarabia tak dużo że i tak bym go wyruchała za pieniądze".
*nie jestem gruby i nie mam tłustych włosów xD
  • Odpowiedz