Aktywne Wpisy
ziuaxa +61
Pomysł: po maturze 9 miesięcy szkolenia wojskowego obowiązkowego dla wszystkich
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
- niezależnie od płci (mężczyźni, kobiety, cis, gender, transgender, heliktoptery szturmowe, osoby niebinarne, nietrynarne, z zaimkami ono/meow/ich/nim/srim)
- wszyscy śpią razem bez seksistowskiego podziału typi: mężczyzni w jednym pomieszczeniu, kobiety w drugim, meow w trzecim, etc. #stoppatriarchatowi
- zakaz korzystania z urządzeń elektronicznych typu smartfony, smartwatche, tablety
Za jednym zamachem rozwiązujemy problemy:
Też kobiety:
#moda #kobiety #oscary
@qeti: kobieta
No cóż następnym razem trzeba zrobić research
@dasasty: Jedno nie wyklucza drugiego. Uczenie ludzi by nie postrzegali innych przez pryzmat stereotypów, nie jest niczym złym. To, że jesteś facetem, nie oznacza, że wieczory spędzasz a piwskiem na kanapie. To, że jesteś kobietą, nie oznacza, że jesteś tylko lalką do spuszczania.
Na szczęście są miejsca na świecie które nie są obsrane gównem i życie w zgodzie ze swoją płcią nie jest wyśmiewane i poniżane.
@Luminarz_Osobisty: Oczywiście, że tak. To nie jest decyzja "o, teraz będę chłopem". To prostackie myślenie nastraszonego motłochu, któremu prawactwo wmówiło, że na siłę będą odcinać jaja.
Nie znałem terminu xeno-gender, dopiero teraz się z nim zapoznałem. Nie jest on dla mnie zrozumiały, ale sama idea "niebinarej tożsamości płciowej, której nie można ograniczyć ludzkim rozumieniem płci" może pozostać na razie w obrębie nauk teoretycznych, albo dociekań filozofów społecznych, ale ten temat może kiedyś wrócić np. przy okazji odkrywania życia we wszechświecie i zadawania pytań, czym właściwie jest życie, lub czym jest płeć, biorąc pod uwagę że odkrycie może dotyczyć np. myślącej osobliwości gazowej albo energetycznej. Nie wyrzucałbym takich konceptów jak xenogender do kosza, ale też nie traktowałbym ich całkowicie