Wpis z mikrobloga

Żywność "ekologiczna", "zdrowa", "bio"

"określenie żywności produkowanej metodą rolnictwa ekologicznego z dbałością o środowisko naturalne i dobrostan zwierząt."

Uważana za lepszą bo zdrową ( w odróznieniu od 'normalnej' żywności która co najmniej szkodzi), dająca zdrowie i długie życie osobom za nią płacącym kilka razy wiecej niż za "zwykłą" żywność. Nowoczesny model wyznania w święte przedmioty/amulety.

Polski rynek żywności ekologicznej jest obecnie szacowany na ok. 100 mln €. Wyznaje go 7% populacji. Dodam jeszcze z tajemnic poliszynela, że strasznie regularnie podrabiana - ale zwykły konsument nie odróżnia, a nawet nie chce wiedzieć (nie pyta). Może zawierać pleśnie (gorzki posmak w tyle języka).

Wpływ na zdrowie:
W obecnej chwili brak jest wystarczających dowodów na to, że żywność ekologiczna jest zdrowsza od żywności produkowanej w konwencjonalny sposób[2][3][4][5][6].

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywno%C5%9B%C4%87_ekologiczna

#bekazlewactwa