Aktywne Wpisy

xiv7 +51
Co do Tesco, kto miał przyjemność pić to wykwintne piwo? ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1,40 około chyba kosztowało
#ciekawostki @jmuhha
#ciekawostki @jmuhha

baton967 +24
#przegryw zaraz wściekła mama wstaje, to trzeba iść szybko spać i obudzić się jak se pójdzie do pracy eh
laptopa mi znowu schowala, co chwilę mi chowa rzeczy eh
muszę sie w końcu wyrwać z tego domu ale skąd na to siły wziąć? eh
laptopa mi znowu schowala, co chwilę mi chowa rzeczy eh
muszę sie w końcu wyrwać z tego domu ale skąd na to siły wziąć? eh
- Na co zdechł Marx?
- Na szczęście
@ItsGrN: Ciekawe w którym, #!$%@? miejscu
@Klepajro: No stawiam 3,50, że op w życiu żadnego tekstu Marksa nie czytał, ani nawet żadnego opracowania i właściwie nie ma pojęcia, o czym były te jego prace. Oni nawet nie czytają książek z tej śmiesznej ASE, o której wspominają przy każdej okazji, tiktok z Mentzenem wystarczy.
Takie "memy" śmieszą tylko prawaczków, a tak jak wspomniał @aegispolis wam wystarczą TikToki z Memcenem.
@ItsGrN: Konkretnie? Co właściwie z Marksa gospodarczo wprowadził PiS? Tylko nie mów, że 500+ to marksizm, bo padnę.
Do tego porównanie z Hitlerem, XD kucu, do książek.
@NoJakNieJakTak: Na pierwszym roku jak miałem jakieś zapychacze z socjologii to omawialiśmy różne dzieła, w tym Marksa (omawialiśmy też Bogactwo Narodów od Smitha zanim się ktoś przypi3rdoli, że do lewackiego uniwersytetu chodziłem xD),
Doktor z którym mieliśmy zajęcia mówił, że Marks był świetnym filozofem, średnim politykiem i kiepskim ekonomistą. Zgadzam się. Co prawda nie zgadzam się z
@morgiel: jak dżuma.
@niochland: Smitha to akurat dzisiejsi Korwiniści nazwaliby lewakiem/komunistą za jego teksty na temat równości, czy konieczności progresywnego opodatkowania. No przynajmniej, gdyby czytali. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aegispolis: Smith i jego nienawiść do landlordów, którzy to "uwielbiają żąć tam, gdzie nigdy nie siali" najlepszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Heydel: Weźcie może poczytajcie co ten Marx pisał. To nie było tak, że on sobie powiedział "hehe zrobimy sobie komunizm będzie fajnie", tylko próbował stworzyć framework opisu historii w oparciu o dialektykę Hegla, zdiagnozować problemy spoleczne itd. Ja się nie zgadzam z propozycją rozwiązania problemów, ale diagnoza problemu trzeba przyznać była całkiem trafna (momentami)
@Klepajro: więcej zawdzięczamy kapitalistycznym automatyzacjom produkcji niż temu komuchowi. Ale hurr durr, gdyby nie łon, to byśmy w biurach po 16h siedzieli xDDDD