Aktywne Wpisy
deiceberg +279
Boshe, gdzie ten Lewy miał oczy?!
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
Toż to Anna już za młodu wyglądała jak 40-letnia grażyna z podlaskiej wsi
#przegryw #lewandowski
US10Y-US02Y < -100 bp lista obecnosci
-105bp
skala wykrecenia krzywej nie jest zadnym sygnalem na short czy nawet midium term
robie liste obecnosci, bo to ladna okragla liczba i nie bylo takiego wykrecenia od ponad 40 lat
byc moze juz nigdy za naszego zycia takiego nie bedzie
a wracajac do pytania, to osobiscie mysle, ze teraz nie ma dobrego okna do #!$%@?, okno bylo i nie jeblo jakos mocno
co oczywiscie nie znaczy, ze nie moze
nawet nie komentuje price action, bo nic specjalnie sie nie dzieje. Normalny dzien, troche spadlo, przedwczoraj troche wzroslo, jest wyzej niz tydzien temu
Tylko, czy znowu nie będzie tak samo - czyli Powell będzie silny w gębie, ale jak przyjdzie chwila prawdy to osra zbroję, w panice obniży stop procentowe, co doprowadzi finalnie do utrwalenia inflacji/ kolejnej fali inflacji? A może Powell będzie miał jaja, doprowadzi do recesji i zdusi inflację?
Bo póki co to wyglądało tak:
@KrowkaAtomowka: Krowko, musisz sie troche sam poduczyc
Moje odpowiedzi niewiele Ci dadza jak nie masz zadnych podstaw
@151346136: Okno-srokno. Wrzuć te okna na oś czasu i poszukaj zależności. CBOE publikuje kalendarze wygasania, a nawet można ściągnąć historyczne i sprawdzić czy cokolwiek "wyjątkowego" dzieje się w tych dniach.
@haha123: naisalem wyzej, ze to nie jest zaden sygnal short ani mid term
pisalem tez we wczesniejszych wpisach, z czego wykrecenie wynika o tu
https://wykop.pl/wpis/70574997/gielda-us10y-yield-4-koszt-kapitalu-ma-znaczenie-d#250131753
@haha123: na pewno nie z tego powodu
recesja nie dzieje sie z reakcji rynku na slowa prezesa Fed
@DJ007: ja jestem boomerem, ktoremu jako tako udalo sie przyswoic excela
@151346136 dziękuję Panie Cyferka. A jeszcze zapytam - co z recesją? Będzie w USA recesja czy jej nie będzie? Podobne pytanie o Europę. Jestem po prostu ciekawy Twojego osobistego zdania na ten temat ;)
@151346136: Ja też, ale strzałki na wykresie i wartość zakresu zmienności w danym dniu można nawet zrobić z plasteliny, bibuły i papieru kolorowego.
nie wierze w miekkie ladowanie
zaznacze, ze mam niedzwiedzie skrzywienie, co dla kazdego juz powinno byc oczywiste
i ze nie biore slubu z moim spojrzeniem na rynek
szybko uznam swoj blad i je zmienia jak bedzie trzeba