Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@neeet: Ja prezentuję dokumenty PGNiG a ty medialne spekulacje i prywatne interpretacje pisowskich kontrolerów NIK. Zresztą nawet w tym raporcie NIK wysmażonym gdy prezesem NIK był wsadzony przez PIS w 2007 roku Jezierski nie odważyli się kłamać i napisali wprost, że ceny na kontrakcie zostały zmienione w 2006 roku jedynie zarzucali Pawlakowi, że tych cen nie obniżył.
  • Odpowiedz
@szef_foliarzy: Dobry z ciebie Manipulant. Umorzony miliard Gazpromowi przez rząd Tuska i PSL nazywasz nic nie znaczącymi drobniakami, a jednocześnie robisz aferę o 636 mln zł wymuszone przez gazprom który miał monopol w tym czasie xD
Ja wiem, że wy z wykopków robicie idiotów, którzy plusują wszystko co jest antypis bez czytania, a tym bardziej zrozumienia.
Zatem uprawiaj prostytucję moralną dalej, w końcu za to ci płacą xD
  • Odpowiedz
@Xeardo zapomniałeś wspomnieć o najbardziej prorosyjskiej partii czyli konfederacji.
przypominam też nie tak dawno wywiad z Kornelem morawieckim, ktory zachwalał Rosję
  • Odpowiedz
@neeet:

Umorzony miliard Gazpromowi

Już było wczoraj tłumaczone. Pawlak w zamian dostał rabat na gaz. Wystarczy zajrzeć do raportów rocznych PGNiG na ich stronie internetowej. Linkujecie jakieś raporty, do których nawet nie zajrzeliście bo jesteście zbyt leniwi. Interesują was jedynie krzykliwe medialne
  • Odpowiedz
Linkowałem do skróconego raportu NIK, ale jeszcze tutaj jego fragment przytoczę:
Ocena umów gazowych z lat 2006–2011 We wspomnianym raporcie NIK pozytywnie oceniła zapewnienie ciągłości dostaw gazu z importu z Federacji Rosyjskiej przez organy państwowe i PGNiG w latach 2006–2011. Według niej zawierane umowy minimalizowały ryzyko niezaspokojenia potrzeb odbiorców. W informacji pokontrolnej wskazano jednak, że skuteczność negocjacji w sprawie dostaw gazu z Rosji była istotnie ograniczona ze względu na monopolistyczną pozycję Gazpromu
  • Odpowiedz
@neeet: Znam ten raport z czasów wsadzonego do NIK przez PIS Jezierskiego. Ogólnie wybielał pisowców w 2006 a skupiał się na atakowaniu Pawlaka za negocjacje 2009/10. Tylko czemu powiedz PIS chce powołać komisję śledczą ds energetyki zajmującą się tematem od 2007 roku... Wstydzą się wydarzeń z 2006? Przecież wtedy zaszły znaczące zmiany na Kontrakcie Jamalskim czyli zmiana formuły cenowej i podwyżka cen gazu dla Polski.
  • Odpowiedz