@TheNarf: czytałem, że naprawa przez sklep i gwarancję jedynie dłużej trwa i podobno warto przez formularz Sony i do nich. i tak chyba zrobię. Miałem nadzieję, że może jest domowy sposób.
@Abaddon84: żadne sklepy, kulturalnie wypełniasz formularz Sony i przyjeżdża kurier, ew. dzwonisz na infolinię. Pada szybko dostaniesz, bo najczęściej po prostu odsyłają nowego. Musisz tylko pamiętać, że mogą pudełka nie zwrócić tylko samego pada.
@TheNarf: Doskonale. Tak też uczynię. Najgorsze jest to, że drugi pad też się #!$%@?ł, choć awaria innego typu: czasem umiera trójkąt. Trzeba lekko stuknąć padem o miękkie, sprężyste podłoże (np. kanapę) i znowu działa na jakiś czas. Szkoda, że te pady są takie awaryjne, bo poza tym to świetny sprzęt.
@Abaddon84: jak mi analog nawalał to prysnałem contact cleanerem naokoło gałki i problem ustał, ale ja miałem już po gwarancji więc za wielkiego wyboru to nie miałem :)
@Abaddon84: no to polecam contact cleaner w takim razie :)
wiesz, ja nie wiem jak duży to jest problem u Ciebie, ale u mnie to jakby gałka nie odbijała i jak robiłem ruch postacią do przodu to po puszczeniu gałki postać dalej szła powoli bo wyhył był minimalny ale był
opryskałem gałke na około bez rozkręcania pada i to wystarczyło
@Zielony_Ogr: spróbuję, ale obawiam się, że u mnie problem jest poważniejszy, tzn. pad sam z siebie, nawet bez poruszania drążkiem, leci mocno w lewo. Można próbować go odbijać w prawo, ale od razu odbija znowu
@Zielony_Ogr: na razie spróbowałem bez rozkręcania i nic nie dało, ale mogło nie dotrzeć do tych wrażliwych elementów. Spróbuję może otworzyć lekko pada i wtedy, ale obstawiam, że też nici będą.
@Zielony_Ogr: szczerze mówiąc — nie mam pewności. Kupowałem online, dostawą. Zakładam, że Media Markt ma dwa lata gwarancji, więc chcę osobiście zawieźć do jakiegoś sklepu.
#ps5
no to polecam contact cleaner w takim razie :)
wiesz, ja nie wiem jak duży to jest problem u Ciebie, ale u mnie to jakby gałka nie odbijała i jak robiłem ruch postacią do przodu to po puszczeniu gałki postać dalej szła powoli bo wyhył był minimalny ale był
opryskałem gałke na około bez rozkręcania pada i to wystarczyło
w castoramie za 12zł kupisz, moim zdaniem warto spróbować mimo wszystko
ja też byłem sceptyczny, bo pierwszy raz takie cos stosowałem, no ale kurna zadziałało
koniecznie daj znać jaki efekt
no i jakie efekty?