Wpis z mikrobloga

#bekazlewactwa #polityka #neuropa #4konserwy

W sumie to chciałbym, żeby PO wygrała wybory. Głównie dlatego, żeby potem zobaczyć miny tych wszystkich dzbanów, którzy wierzą, że kraj zmieni się na lepsze. Gówno się zmieni, bo ta partia nie ma żadnego pomysłu na naprawę tego kraju i bazuje na tematach społecznie wrażliwych, a teraz nawet zaczęła pompować pomysły dotyczące rozdawnictwa pieniędzy xDDD Po prostu tak nijakiej partii politycznej w XXI wieku nie było, każda ma tam jakieś wartości, no ale PO w porównaniu z 2005 rokiem to zabłądziło krocząc ciemną doliną.

Największy problem w polskiej polityce jest taki, że nie mamy praktyków-specjalistów (prawników, ekonomistów, biznesmenów, inżynierów etc), tylko samych bambrów po politologiach, socjologiach i historiach, których uniwersytety masowo wysrały w latach 80, a potem ci ludzie drogą obślizgłych węzy zaczęli żerować na pieniądzach podatnika. Weźmy sobie np takiego Tuska, który delikatnie ujmując - w niczym się nie specjalizuje i nigdzie nie pracował xD

Tak, poparłbym Mentzena. Z jednej strony ekonomista i biznesmen, z drugiej świetnie umie docierać do ludzi i jest reprezentatywny. Tylko co z tego, skoro gość idzie nie z mojego okręgu, a jego partia wchodzi w koalicję z Braunem czy narodowcami, którzy są esencją tego co napisałem powyżej (Winnicki politolog na garnuszku państwa, Bosak to nawet nic xD)
  • 29
@aegispolis: Napisałeś, że wrócić do tego co było przed 2015. Źle zadałem pytanie, chciałęm spytać: Co było przed 2015? Bo chyba masz pamięć złotej rybki, ale PO wywieźli ich własni wyborcy na taczkach
Bo chyba masz pamięć złotej rybki, ale PO wywieźli ich własni wyborcy na taczkach

@Kopyto96: No właśnie nie mam pamięci złotej rybki i wywiozła ich bardzo dobrta kampania PiS i tona propagandy, jaka zalała wtedy polski internet. Propagandy, w którą niektórzy wierzą do dziś.

Mordo, zobacz jak przeszliśmy kryzys w 2008, a jak przechodzimy go teraz. Tak w porównaniu do krajów wkoło nas. Wtedy mieliśmy wzrost gospodarczy i deflację, a teraz
@aegispolis: A wiesz, że deflacja to nie jest pozytywna odwrotność inflacji? A przynajmniej nie zawsze.

Tak? Tadżykistan i Szwecję? A mi się wydaje, że generalnie ludziom, którzy są w klasie robotniczej czy niższej-średniej, żyje się o wiele lepiej, niż wtedy. I nie tylko z uwagi na socjal. Na pewno obie partie mają więcej minusów niż plusów.

Ile miałeś lat w 2008?
A wiesz, że deflacja to nie jest pozytywna odwrotność inflacji?

@Kopyto96: Co? Mógłbyś rozwinąć, co tutaj chciałeś przekazać?

A mi się wydaje, że generalnie ludziom, którzy są w klasie robotniczej czy niższej-średniej, żyje się o wiele lepiej, niż wtedy.

@Kopyto96: No własnie, wydaje się. Na szczęście mamy twarde dane, które mówią co innego. Kurde chłopie, ja nei wiem, czy ta strategia zniechęcania do wyborów zadziała, porozmawiałbym jednak z przełożonym.

Ile
A wiesz, że deflacja to nie jest pozytywna odwrotność inflacji? A przynajmniej nie zawsze.

@Kopyto96: Niewielka deflacja jest dużo lepsza od sporej inflacji.

A mi się wydaje, że generalnie ludziom, którzy są w klasie robotniczej czy niższej-średniej, żyje się o wiele lepiej, niż wtedy.

Za rządów PO z każdym rokiem było coraz lepiej. Aktualnie mamy pogarszającą się sytuację.
W sumie, między 2007, a 2015 średnia pensja wzrosła o ok 45%. Między
@aegispolis: ale weź pod uwagę, że PO z 2015 już nie ma. teraz to hardkorowe lewactwo, popierające takie patologie jak aborcja, związki partnerskie, ateizm czy multikulti.
głos na PO z 2007 roku sam bym rozważył. teraz przy wyborze PO i PiS, jako patriota muszę wybrać PiS.
Czyli sprywatyzowanie wszystkich możliwych spółek państwowych lub doprowadzenie ich do upadku (LOT), rozbrojenie armii i likwidowanie jednostek? Świetny pomysł :)

@Wyso52: Jak tam prywatny/publiczny orlen, który dzięki monopolowi wreszcie może zapewnić Polakom niskie ceny benzyny i jak tam kontrola NIK w tej państwowej/publicznej firmie?

ale weź pod uwagę, że PO z 2015 już nie ma. teraz to hardkorowe lewactwo

@mocznikkk Ok kucu, ale prawa człowieka to nie jest "hardkorowe lewactwo", tylko
N te hasła o żydach,gejach,aborcji,podatkach i UE to jest wypisz-wymaluj taka sama kiełbasa wyborcza co zapodał Tusk, tylko w jednym przypadku jest to krytykowane, w drugim usprawiedliwiane

@Kopyto96: no bez kitu prawie to samo XD
Oczywiście, że tak. Różnica jest tylko w targetowaniu do odpowiedniej grupy. Jedno i drugie to populizm i ma na celu budować poparcie.

@Kopyto96: wzbudzanie w potencjalnych wyborcach nadziei na poprawę losu, a wzbudzanie nienawiści do grup czy instytucji to zasadnicza różnica. Konfederaci zabiegają o poparcie agresywnego marginesu.
N te hasła o żydach,gejach,aborcji,podatkach i UE to jest wypisz-wymaluj taka sama kiełbasa wyborcza co zapodał Tusk, tylko w jednym przypadku jest to krytykowane, w drugim usprawiedliwiane

@Kopyto96: Ty i nie widzisz różnicy między hasłem konstruktywnym, jakimiś propozycjami, a hasłem które tylko wskazuje grupy, których nie lubimy i które trzeba wytępić, aby było dobrze? A podobno dobrzy katolicy mieli być moralni.