Aktywne Wpisy
restofme +193
Napisałem ten komentarz pod znaleziskiem 44-latek spędził niemal dobę na SOR-ze. Był po udarze i trafił na laryngologię.
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Ktoś zasugerował że dobrze go tu wrzucić.
To ja coś z życia. Historia taka jak tu. Udar SOR itp. Długo będzie ale mam nadzieję że coś wniosę.
Jak się ogarnąłem to przez moment pisałem coś na Mirko
Chce Wam opowiedzieć swoją historię trochę terapeutycznie a trochę Wam ku przestrodze.
Nie chce pisać o szpitalach,
Mam poważny problem i nie mogę przez to spać
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Już mam opłacony montaż, ale to mi nie daje spać, bo równie dobrze listwa montażowa może być powieszona na kołkach rozporowych 10cm i nie powinno się nic stać. Kobieta w Ikea mówi, aby po prostu przykręcić płytę OSB do płyty g-k i powinno być ok (XD)
Czy może ktoś spotkał się z odmową montażu mebli jeśli coś nie było spełnione?
#remonty #remontujzwykopem #remont
Sam również daje wytyczne klientom co do montażu i również jak jest gówno ściana każę wstawić OSB. Wystarczy pasek 15 cm od sufitu przydyblowany do litej ściany w miejscu gdzie będą listwy montażowe i tyle. Szafki ważą dużo, zapełnione jeszcze więcej a praw fizyki się
@hrumque moja stara tak chciała, to ma XD kołki mam fischera 10cm, więc w karton gipsie by było tylko 2-2,5cm , a w ścianie 7,5-8cm kołka z wkrętem.
@janznetu płyta gk
jest sens. jeżeli była zastosowana płytka gk znaczy że ściana była krzywa i odchodziła od pionu. w jednym miejsc może być 3cm (płyta 1.8mm plus klej) w innym może być już 5cm.
meble trochę ważą, jeżeli mają zamontować listę montażowa na gk gdzie akurat będzie pustka będzie to stanowiło problem gdyż przy mocnowaniu kołków może płytka pęknąć, dowiedz się na jakiej wysokości ma być płytka osb wytnij w tym miejscu dziurę
Nie wykluczam, że u Ciebie akurat by to zdało egzamin. Prawdopodobnie tak, ale w przypadku jakiejkolwiek wątpliwości każdy chroni swój tyłek i wprowadza jednakowe zasady, bo w razie jak coś się stanie - winna będzie ekipa montażowa/IKEA i będziesz rościł sobie od nich nowe meble, remont mieszkania itp. Każdy sobie robi dupochron, ale @Wykop24h to dobrze
generalnie szkoda kasy na osb i zmniejszania metrażu o kolejne 2cm, idealnie by było wywalićgk, wstawić osb, albo wziąć kontakt do gościa