Aktywne Wpisy

lubie-sernik +4
Czy o godz. 04:53 można prowadzić ciekawą dyskusje na portalu wykop.pl?
Wydaje mi się, że nie
Wydaje mi się, że nie

Citizen_Kane +1
Za parę dni mam ślub, a dopiero teraz przeszedłem burzę z płaczem u mojej szarej myszki katoliczki, że mi najbliżej do agnostyka i co ja mam księdzu powiedzieć u spowiedzi przed ślubem (?).
Znała moje podejście do wiary katolickiej (raczej akościelny, niż antykościelny), a teraz mam dylemat jak załatwić papier ze spowiedzi.
Znała moje podejście do wiary katolickiej (raczej akościelny, niż antykościelny), a teraz mam dylemat jak załatwić papier ze spowiedzi.
Co powiedzieć księdzu/ojcu przy obowiązkowej spowiedzi przed ślubem?
- Skłamać - kilka grzechów i elo 44.4% (16)
- Nie widzę sensu spowiedzi, może Bóg jest, może nie 19.4% (7)
- Filozofować z księdzem 13.9% (5)
- Powiedzieć grzechy i wyspowiadać się jak należy 22.2% (8)

źródło: 2
Pobierzźródło: Screenshot_20230224_100254_Drive
PobierzOpłat stałych to tam masz całe 9,23zł netto, w dodatku nie wkleiłeś całej faktury tylko jej fragment i nie wiadomo ile zapłaciłeś za samą energię, aczkolwiek będzie to pewnie 126,63zł brutto.
Opłata sieciowa zmienna całodobowa to po prostu dystrybucja, liczona od kWh (wystarczy spojrzeć w tabelkę...). Chyba nie myślałeś, że ktoś ci dostarczy energię za darmo? Gdybyś zużył 0kWh to
I tyle w praktyce się płaci, z tym że to było jeszcze 2022r. Gdzie sama energia czynna, droższa - 0.51zł za kWh brutto
tańsza - 0.35zł za kWh brutto. Z tego wiadomo że w droższej 0.48zł brutto za kWh to są dodatkowe opłaty a nie prąd
a w tańszej 0.19zł brutto za
@Tigermass: Nie mam pojęcia z kim podpisałeś umowę, ale zapewne dostałeś rachunek wyrównujący za poprzedni rok (w sumie poprzedni właściciel dostał, ale przyszedł do ciebie) + faktury z prognozami. Jeżeli zapłacisz za dużo to korekta będzie na wyrównaniu. Tak to przynajmniej wygląda w PGE.
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: I myślisz, że ona już będzie do końca świata i nie trzeba przy niej nic robić?
W 2023 roku, gdzie praktycznie 3/4 sieci za miastami nadaje się