Wpis z mikrobloga

#eldenring

Pytanko dla starych wyjadaczy:
Czy ponure kamienie kowalskie są ograniczone? Czyli można je gdzieś kupić albo zdobyć, tam gdzie się odradzają?
Bo fajnie mi się walczy klem wasalnego rycerza, ale może lepiej kamienie na lepszą broń zostawić, jeśli mam ich tylko 2..
Dzieki!
  • 3
  • Odpowiedz
Czy ponure kamienie kowalskie są ograniczone?

@Tulej_Tulejka:
https://eldenring.wiki.fextralife.com/Upgrade+Materials

Zasadniczo wszystkie beda do kupienia od pewnego momentu w grze (acz te ostatnie raczej pod koniec gry), kwestia znajdywania itemkow ktore odblokuja je w ofercie handlarki w okraglym stole POZA ostatnim poziomem a wiec ancient dragon stone (potrzebne do normalnej broni na +25) i somber (ponure) ancient dragon stone (do unikatow na +10)

tych na ostatnie ulepszenie jest po kilkanascie i czesto jako
  • Odpowiedz
@3mortis: spoko. Dzięki. To upgrade'uję dalej. Sklauję tę broń ze zręcznością, ale kiedy podnoszę te cechę o 1 stopień to w statystykach nie pokazuje mi, że obrażenia broni trzymanej w ręku się zwiększają. W menu rozwoju postaci. Dziwne.
Tyle godzin już ograne, a nadal podstawowych kwestii nie do końca rozumiem.

Przy okazji jeszcze jedno. Nad zbrojami to się nie wysilili. W sumie to mógłbym grać od początku gry w kasaku żołnierzy
  • Odpowiedz
Sklauję tę broń ze zręcznością, ale kiedy podnoszę te cechę o 1 stopień to w statystykach nie pokazuje mi, że obrażenia broni trzymanej w ręku się zwiększają.

powinno pokazywac, chociazby roznice o 1, a mozesz pokazac screenshota? a przy broni na postaci sa 2 cyferki, np 150 + 80, 150 to podstawa ktora ma bron a +80 to bonus ze skalowania. Jestes pewny ze bron faktycznie ma skalowanie? to ta tabelka z
  • Odpowiedz