Wpis z mikrobloga

@KapitannKnykiec
nie wszystkie kasy taxi mają opcje wprowadzenia nipu zwłaszcza te starsze. u nas w citi jest spoko opcja, że możesz w biurze poprosić o zbiorczą fakturę, podajesz dane firmy i wszystkie na wszystkie przejazdy które zamówisz ci na koniec miesiąca zbiorczą wystawia, ja wtedy jako kierowca mam info że firma i wprowadzam tylko kwotę w aplikacji do faktury.
dużo firm u nas sobie to chwali bo nie muszą biegać z paragonami
@krucjan: Klient jest pępkiem świata. Bez klienta nie ma wypłaty. Zawód kierowcy to nie jest rocket science. Czego oczekujesz od klienta? Że będzie zabawiał rozmową albo dawał napiwki? Po to jest cennik za postój przy umawianiu się na konkretną godzinę czy dojazd do źle wskazanego miejsca, żeby z niego korzystać. To jak zagraniczne firmy go wykorzystują i naginają na niekorzyść kierowców (z tego co piszesz) to już druga sprawa.

Dla mnie
@Tytanowy_Lucjan

Klient jest pępkiem świata

otóż nie jest i niektórym się przez takie stwierdzenia mózg zlasował i myślą że jak są klientem to mogą jeszcze nasrać na środek bo on płaci 10 zł więc mu wszystko wolno.
ja od klienta oczekuje wzajemnego szacunku i tego samego co klient ode mnie, czyli skoro ja zamykam mordę i nie drę mordy na klienta że na przykład 10 minut na niego czekam, to klient niech
@krucjan: A w apce bolta nie pokazuje ci się ile zarobisz za kurs? Jak nie to dlaczego czasami mam tak, że np. późną nocą trzech Ukraińców mi odrzuca kurs, a jest ich pełno wolnych dookoła? Coś czytałem, że niby adres dopiero się pojawia po zaakceptowaniu kursu, żeby nie odrzucali dalekich tras z pustym powrotem, ale jak jest z pokazywaniem zarobku?

No i jak to jest, że na apkach nigdy na nikogo
@Tytanowy_Lucjan: w bolcie kwotę pokazuje ci dopiero jak wysadzasz klienta a adres dopiero jak zaakceptujesz zlecenie, dlatego odrzucają.
A w apkach to wiesz, że nie trzeba podpinać karty i można płacić gotówką i jest dużo takich klientów? Twój utopijny świat, gdzie wszystko jest w aplikacji i wszyscy za wszystko płacą tyle ile się należy, nie ma osób stratnych, nie ma poszkodowanych w praktyce by wyglądał tak, że nie będziesz miał klientów
@krucjan: No to rzeczywiście do dupy zrobione, ale w takim razie czemu odrzucają skoro są wolni, blisko, a i tak nie mają pojęcia gdzie oraz za ile? Czemu nie wziąć byle jakiego kursu wtedy?

Raz mi się nawet zdarzyło, że już był za rogiem Olimpica (a trochę do mnie jechał) i tuż przed skrętem z dupy odrzucił. Widziałem tylko jak przejeżdża obok pod górę. On mnie nie widział, a nie zataczałem
@Tytanowy_Lucjan: widzisz, zależy gdzie ucho przyłożysz, ja słyszę często od ludzi że nasłuchali się o gwałtach i napadach w aplikacjach i boją się jeździć, wolą korporacje albo wręcz zakazują swoim dzieciom jeżdzić z boltem. Ja tam mam wywalone nie demonizuję aplikacji każdy chce zarobić tak samo ukrainiec jak i ja i każdy sobie jeździ czym tam chce, ale nie jest tak, że nie ma ludzi co nie narzekają na aplikacje i
@krucjan: Nie czarna lista pojedynczego kierowcy tylko całej apki razem i po jednym czy dwóch wyskokach numer telefonu dostaje dożywotniego bana. Wtedy młody kierowca ma mniejsze szanse na przypałowca na pokładzie.

Ja przeważnie jeżdżę w nocy, gdy jest już pusto i ok. 6-7 km do pokonania. Transport jest wtedy ekspresowy i można zaraz wziąć kolejnego klienta. Nie rozumiem dlaczego mnie wtedy (rzadko bo rzadko) odrzucają.
@Tytanowy_Lucjan: to nie jest tak że zaraz weźmiesz następnego klienta. Ludziom to się wydaje, że taksówkarz to kończy kurs i zaraz jedzie następny. Często stoisz po pół godziny i czekasz, do tego musisz po klienta dojechać, jak gdzieś na obrzeża wyjedziesz to musisz wrócić na pusto zwłaszcza w nocy bo wtedy to w ogóle możesz i z 2h przestać. Jak ktoś jeździ na kilku aplikacjach to sobie normalne że sobie wybiera