Aktywne Wpisy
Zdradze wam przepis na spokojne i szczesliwe zycie w zwiazku - zone trzeba traktowac jak zone.
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
źródło: 3944163
Pobierz
rzzz +169
Badanie z końcówki 2023.
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
źródło: s-640-x
Pobierz

- zawodu posrednika, byle janusz nie powinien miec prawa wchodzic w zawod. Prowizja powinna byc brana od jednej strony i jej wysokosc tez powinno sie uregulowac zeby faktycznie odzwierciedlala naklad pracy.
- spekulacji na cesjach, to jest chore ze to jest w ogole mozliwe. W czasach hossy czyszczono oferty deweloperow - napedzalo to tylko ceny, spekulanci kupowali cesje i podpinali sie pod trend rosnacych cen.
- zmiany sposobu naliczania podatku pcc jak ktos kupuje pierwsze mieszkanie. Dla niektorych to absurd ze trzeba zaplacic 2proc ceny rynkowej na wtornym. Sa ludzie co ciulaja latami zeby chocby 10proc wkladu wlasnego nabic.
- rentierstwo, nie mam pojecia jak podejsc do tematu zeby nie utworzyc nowych cyrkow, ale biznes na zasadzie masowego skupu kawalerek to srogi nosacz sundajski.
- ukrecic wora fliperom, blyskawiczna odsprzedaz mieszkania w krotkim czasie za znacznie wyzsza cene nie powinna byc mozliwa. Jak ktos #!$%@? okazje z rynku tylko po to zeby zarobic, to niech ponosi dodatkowe ryzyko przez jakis czas jesli chce to odsprzedac drozej (do poziomu ceny zakupu, no problemo, niech sprzedaje na kolejny dzien).
No ale to tylko takie sraczowe przemyslenia, poza tym pis czego sie nie tknie to wychodzi odwrotnie niz mialo byc. Wiec moze niech nie ruszaja nic xD
#nieruchomosci