Aktywne Wpisy
SzyszQ +1547
Od miesiąca obserwuję postęp. Największe drzewo w okolicy. Bardzo ambitny bóbr.
#wies #rolnictwo #fotografia
#wies #rolnictwo #fotografia
pannakaterina +33
Pierwszy wpis, nie wiem z czym to się wszystko je - ale mój luby zachęcił mnie do założenia konta, co bym mogła za rok zrobić dla kogoś #wykopaka ( ͡º ͜ʖ͡º) pozdrawiam wszystkie Mirki i Mirabelki? Tak to się tu piszę? ¯\(ツ)/¯
Mam ciasto na dwa placki, leży w lodówce od pięciu dni pod przykryciem. Wygląda dobrze, ale nie wiem czy ryzykować jeszcze pieczenie czegoś z tego. Mąka+woda+drożdże+sól. Ryzykowalibyście? Trochę nie wiem jak rozpoznać czy i kiedy surowe ciasto jest zepsute. Do piekarnika wjechałoby do 300 stopni.
Sporo zależy od maki, hydratacji, czasów i temperatur, rzeczy wpływają na siebie. Osobiście na przykład na Caputo Pizzeria trzymam się około 48h rośnięcia z czego 36h w lodowce przy hydratacji na poziomie 60%